Met dit recept staat er voor dat je het weet een heerlijke verse aardbeienvlaai op tafel!
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram Custers moscovisch biscuitmix
- 3 eieren
- 20 gram water
Vulling
- 50 gram Custers Bavaroise Aardbei
- 62 gram water
- 250 ml slagroom
Afwerking
- 250 gram aardbeien
- 2 eetlepels Custers afdekgelei aardbei
- Scheutje water
Bakbenodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Doe voor de biscuitbodem alle ingrediënten in een kom. Mix dit 8 tot 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige en schuimige massa. Laat het deeg vervolgens 2 minuten nadraaien op de laagste stand. Verdeel het beslag over de ingevette biscuitvorm. Bak de bodem in 15 minuten gaar.
Stort de biscuitbodem voorzicht op een afkoelrek, zodat de onderkant met de openstaande rand bovenop komt. Hier komt de vulling in.
Klop de slagroom lobbig voor de aardbeienbavaroise. Meng het poeder met het water. Spatel vervolgens dit mengsel door de slagroom en verdeel meteen over de biscuitbodem.
Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Leg de aardbeien op de vlaai. Neem vervolgens een pannetje met een scheutje water en voeg twee eetlepels aardbeien afdekgelei toe. Verwarm dit al roerend tot 90 graden celsius. Verdeel de afdekgelei met een bakkwast over de aardbeien.