Ontploft jouw bakkast ook van de maatbekertjes en maatlepeltjes? Enorm handig voor het afwegen van kleine hoeveelheden. Maar meten met maatlepeltjes is niet altijd snel en makkelijk. Eer je het juiste maatlepeltje hebt gevonden (als ‘ie nog niet kwijt is), kom je erachter dat je maatlepels van 2.5 mililiter tot 5 mililiter gaan, terwijl je juist 4 mililiter moet afmeten. Niet ideaal dus.

Laatst zag ik in de winkel nog iets veel beters: een precisieweegschaal. Je weegt er eenvoudig kleine hoeveelheden ingrediënten mee, zonder gestoei met maatlepeltjes en maatbekertjes met voorgeschreven maten.

Soorten precisieweegschalen

Er zijn verschillende soorten preciesieweegschalen verkrijgbaar. Let bij een preciesieweegschaal altijd op het model, tot hoeveel (kilo)gram deze maximaal kan wegen en welke eenheden de weegschaal kan weten (mililiter én grammen? of ounces?). Op basis daarvan kies je de voor jou perfecte weegschaal.

Analoge precisieweegschaal

Deze analoge weegschaal van het merk Kitchen Craft weegt kleine hoeveelheden ingrediënten nauwkeurig af tot 450 gram. Bij deze weegschaal zit een klein kommetje, waar de ingrediënten (vloeibaar en vast) in kunnen. Deze ingrediënten kunnen gewogen worden  in grammen en ponden. De weegschaal is compact en past dus altijd wel erbij in je keukenkast!

Digitale precisieweegschalen

Digitale weegschalen zijn er in twee soorten: één compacte weegschaal met een kommetje voor de ingrediënten en één platte weegschaal.

De compacte weegschaal met kommetje weegt kleine hoeveelheden ingrediënten nauwkeurig af tot 1 kg. Met een digitaal display en ‘tare-knopje’, waarmee je het display op nul kan zetten voor je het volgende ingrediënt toevoegt.

De platte weegschaal weegt kleine hoeveelheden ingrediënten af tot 750 gram. Door het platte design zet je eenvoudig je elke (kleine!) mengkom erop, zodat je het af te wegen ingrediënt rechtstreeks kan toevoegen aan je recept. Ook deze weegschaal heeft een ‘tare-knopje’ waarmee je het display op nul kan zetten.

Heb je nog vragen over de precisieweegschalen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel voor advies!