Bananenbrood

Dit heerlijke voedzame bananenbrood eten wij graag als ontbijt/lunch of tussendoortje.

Ingredienten voor 1 brood (Cakevorm 30 cm)

-100 gram ongezouten (plantaardige) roomboter
- 100 gram Custers Bruine basterdsuiker
- 8 gram Custers Vanille Suiker
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 500 gram bananen
- 250 gram Custers Top Tarwemeel
- 2 theelepels Custers Bakpoeder
- 1 theelepel Custers Kaneelpoeder
- ¼ theelepel zout

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

Meng de boter, basterdsuiker en vanille suiker in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe.
Pel en prak de 500 gram bananen.
Meng het tarwemeel, bakpoeder, kaneelpoeder en het zout door elkaar. 
Schep het botermengsel door het meelmengsel. 
Schep de bananenpuree door het beslag.
Vul de vorm met het beslag.
Bak het bananenbrood in 50-60 minuten gaar.