Botercrème Met Banketbakkersroom

Zo maak je een heerlijke botercrème met banketbakkersroom voor het vullen, afsmeren en opspuiten van taarten en cupcakes.

Eén recept is goed voor het opspuiten van 24 cupcakes of het eenmalig vullen en afsmeren van een 15-18cm taart.

 

Ingrediënten:

  • 250gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 80gr witte basterdsuiker OF 100gr poedersuiker
  • 100gr Custers banketbakkersroom
  • 250ml water

 

Bereidingswijze:

Banketbakkersroom aanmaken met het water. Dit kan met de garde, omdat deze later nog met de mixer intensief geklopt wordt. Laat het op kamertemperatuur komen (Niet in de koelkast zetten).

De boter en de suiker met de mixer op de hoogste stand luchtig(WIT) slaan. Dit kan 10 minuten duren en met de handmixer nog langer.

Voeg vervolgens de banketbakkersroom lepel voor lepel toe tot het helemaal opgenomen is. U kunt nu de crème gebruiken om de taart te vullen, af te strijken of op de spuiten. Ook is dit het moment om smaak- of kleurstof toe te voegen.

 

TIP:

U kunt de botercrème op smaak brengen met verschillende ingrediënten zoals Custers mokka puur(±25gr) voor mokkacrème of met een volle lepel cacao voor een chocoladecrème.

Natuurlijk kun je nog veel meer toevoegen aan de crème;

  • Nutella/Pindakaas/Speculoos 100gr
  • Verkruimelde koekjes 150gr (oreo's/speculoos/bastogne/bokkepootjes)
  • Funcakes smaakpasta's 30gr
  • Lorann smaakstofjes enkele druppels

 

Wat je nodig hebt voor de volgende taarten:

20-22cm taart 1,5 recept
24-26cm taart 2 recepten