Carnaval: Frikandellen Vlaai

Frikandellenvlaai ALAAF!

Deze heerlijk snack vlaai helpt je de Carnaval door!
Maar is ook heerlijk als hartige taart bij een kop soep of als een lekkere snack.

Ingredienten voor een vlaai van 30 cm doorsnede

500 gram Custers Vlaaienmix
170 gram lauw water
30 gram verse gist of 22 gram droge gist

10 frikandellen ontdooit
1 grote ui
Currysaus naar smaak

Benodigheden
Vlaaivorm 30 cm
Deegroller
Rastervorm

Werkwijze

Vet de vlaaiplaat in met bakspray.
Meng de vlaaienmix, het water en de gist 8 minuten met de mixer met deeghaak.

Verdeel het deeg in 2 stukken, van ongeveer 400 gram en ongeveer 300 gram. Laat dit deeg afgedekt 15 minuten rijzen.

Rol het grootste stuk deeg uit tot een ronde plak die in de vlaaiplaat past. Leg de plak deeg in de vlaai plaat maar rol de rand niet af. Laat het deeg in de vorm 30 minuten rijzen, prik in met een vork.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de uit in kleine blokjes en de frikandel in stukjes van 1-2 cm.

Bedek de bodem van de vlaai met de frikandellen stukjes, de uitjes en de currysaus.

Rol nu de andere bol deeg uit. Bestuif de rastervorm met een beetje bloem en leg de plak deeg er op. Rol er nu een paar keer met de deegroller over tot de ruitjes er uit vallen.

Bestrijjk de rand van de vlaai met een beetje water en leg de rastervorm er op. Nu kun je de vlaaienrand er af rollen met de deegroller.

De vlaai bak je af in zo'n 30-40 minuten. na het bakken de vlaai meteen uit de vorm halen en op een rooster zetten. De vlaai kan warm gegeten worden maar is koud ook lekker.
De vlaai kan ook eerder gemaakt worden en dan opgewarmd worden in 20 minuten op 200 graden.