Recept Brioche
Dit recept is goed voor een groot vlecht brood of 2 kleine vlechtbroden of 6 eiermandjes of 6 paasbroodjes.
- 500 gram Custers Briochemix
- 30 gram verse gist of 11 gram droge gist
- 275 ml Lauw water
Optie:
Lijnzaad
Blauw maanzaad
Sesamzaad
Rozijnen
Werkwijze:
Mix de ingrediënten 10 minuten in de mixer met deeghaak op stand 2.
Laat het deeg 10 minuten rijzen (voorrijs).
Kneed het deeg en maak er een bol van, laat vervolgens 15 minuten rijzen (bolrijs).
Deel het deeg op in het gewenste aantal stukjes. Maak strengen. Vlecht het deeg en bestrijk het met ei. Laat het deeg nog ongeveer 60 minuten rijzen (narijs)
Afbakken 190*C hetelucht 15 tot 20 minuten. Afhankelijk van de grootte van het brood.
5-vlecht: 5 strengen, 100 gram per streng - 35-40 cm lang
knoop: 4 strengen, 90 gram per streng - 30-35 cm lang
eiermandje: 2 of 3 strengen, 40 gram per streng, 25 cm lang
Wil je nog eens terug kijken hoe dat ook alweer ging? Check hier het filmpje op facebook!