Demo LIVE Vlechtbrood met Brioche Mix

Recept Brioche 

Dit recept is goed voor een groot vlecht brood of 2 kleine vlechtbroden of 6 eiermandjes of 6 paasbroodjes.

Optie:
Lijnzaad
Blauw maanzaad
Sesamzaad
Rozijnen

Werkwijze:

Mix de ingrediënten 10 minuten in de mixer met deeghaak op stand 2.

Laat het deeg 10 minuten rijzen (voorrijs).

Kneed het deeg en maak er een bol van, laat vervolgens 15 minuten rijzen (bolrijs).

Deel het deeg op in het gewenste aantal stukjes. Maak strengen. Vlecht het deeg en bestrijk het met ei. Laat het deeg nog ongeveer 60 minuten rijzen (narijs)

Afbakken 190*C hetelucht 15 tot 20 minuten. Afhankelijk van de grootte van het brood.

5-vlecht: 5 strengen, 100 gram per streng - 35-40 cm lang

knoop: 4 strengen, 90 gram per streng - 30-35 cm lang

eiermandje: 2 of 3 strengen, 40 gram per streng, 25 cm lang