Gingerbread Koekjes

Dit recept bakt heerlijke koekjes, stabiel genoeg voor het maken van huisjes, kastelen of andere bouwwerken van koek. De koekjes blijven tijdens het bakken perfect in vorm!

Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  1. Meng de boter, bastersuiker, stroop en de eieren met een mixer tot een samenhangend geheel.
  2. Meng de bloem en de kruiden in een aparte kom door elkaar.
  3. Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de mixerkom.
  4. Mix tot het een samenhangend geheel vormt.
  5. Verpak het deeg in vershoudfolie en koel het minimaal 8 uur in de koelkast.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, steek de koek uitjes en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat voor ongeveer 16 min op 165 graden.
  7. Laat de koekjes twee minuten afkoelen op de bakplaat alvorens je ze naar een afkoelrek verplaatst.

PRO-tips:

  • Laat de uitgestoken koekjes nog 10 minuten extra koelen als het deeg tijdens het uitrollen en uitsteken te warm is geworden.
  • Kleine koekjes hoeven minder lang te bakken dan grotere koeken. 
  • Verpak het deeg als platte schijf in de folie, zo wordt het uitrollen nog makkelijker!
  • Rol het deeg uit tussen twee dowels voor gelijkmatige dikte
            uitrollen