Harde Wener vlaai met aardbeien


Ingrediënten

Ø30cm                                                
Harde wener Vlaai:                             
400 gram Custers Koekjesmix                       
210 gram boter                                     
15 gram ei      

Banketbakkersroom
100 gram Custers Banketbakkersroom           
250 ml water                                         

500 gram verse aardbeien, gewassen en ontkroond

2 volle eetlepels Custers Afdekgelei Aardbei

Materialen:

Mixer
Vlaaiplaat met losse bodem 30cm
Bakkwast

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Meng alle ingrediënten voor de Harde Wener vlaai tot een deeg. Verdeel het deeg over een ingevette vlaaiplaat met losse bodem. Prik de bodem in met een vork. Afbakken in 30 minuten op 180 graden hetelucht. Haal na het bakken de bodem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Mix de ingrediënten van de banketbakkersroom luchtig in zo’n 5 minuten met de mixer (garde).

Als de bodem volledig is afgekoeld kan de banketbakkersroom erop. Snij de aardbeien in tweeen en leg ze met het snijvlak op de banketbakkersroom.

Verwarm 2 volle eetlepels Custers Afdekgelei in een pannetje en doe hier twee eetlepels water bij. Roer dit tot de gelei is opgelost. Niet koken. Bestrijk de aardbeien met de opgeloste afdekgelei,

Eet smakelijk!