Zin in een zomerse high tea met je familie of vrienden? Wij hebben alvast wat leuke bakideeën voor je verzameld en uitgetest! Na de winter waarin de smaakcombinatie karamel-zeezout zo favoriet was, gaan we nu naar de zomerfavoriet: frambozen-witte chocolade! We hebben 3 recepten voor jullie verzameld van frambozen-witte chocolade cupcakes, macarons en cheesecake!

Frambozen-witte chocolade cupcakes

Deze cupcakes zijn gemaakt met een van onze nieuwere cakemixen: de frambozen-witte chocolade cakemix. Hiermee kun je niet alleen cake bakken, maar ook kleine en grote cupcakes en cakepops. Dit is een heerlijke frisse cake, die heerlijk smaakt met een topping van witte chocolade!
Wat heb je nodig?
Cupcakes
Witte chocolade topping
Werkwijze:
Eerst gaan we de cupcakes bakken. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en zet het ovenrekje alvast iets onder het midden van de oven. (Op de verpakking staat 160 graden Celsius voor een grote cake, maar cupcakes bakken we op een iets hogere temperatuur en dan 30 minuten in plaats van 65 minuten). Kies een aantal mooie cupcakepapiertjes uit en zet ze in de cupcakebakplaat. Je hoeft de bakplaat niet van tevoren in te vetten wanneer je papiertjes gebruikt.
Dan gaan we het beslag maken. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is als je deze gebruikt. Klop eerst de boter los, zodat deze alvast wat soepeler en zachter is. Dan voeg je de cakemix en 5 eieren toe en laat je dit 4 minuten mixen op de middelste stand. Verdeel het beslag over de cupcakepapiertjes, waarbij je ervoor zorgt dat de cupcakepapiertjes tot 2/3e zijn gevuld. Het gemakkelijkst vinden wij om het beslag in een spuitzak te doen en te verdelen, want zo zie je beter of je het beslag gelijk verdeeld. Als je écht zeker wilt weten of er in ieder papiertje evenveel beslag zit, dan kun je ze ook één voor één afwegen. Zet de cupcakeplaat in de oven en bak de cupcakes 30 minuten tot ze goudbruin zijn. Test eventueel met een satéprikker of de binnenkant van de cupcakes ook goed gaar is. Laat de cupcakes even in de bakplaat afkoelen en laat ze op een afkoelrekje volledig afkoelen.
Ondertussen maken we de witte chocoladecrème! Zorg er weer voor dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de boter met de suiker met de vlinder van de mixer luchtig en wit. Dit kan een minuutje of 10 duren! Meng de banketbakkersroom met het water en klop dit met een garde tot room. Voeg dit lepel voor lepel toe aan het boter-suikermengsel. Nu is crème klaar voor gebruik. Je kunt er nog kleurstof en smaakstof aan toevoegen om de crème nóg lekkerder te maken. Een van onze favorieten is de Funcakes Witte chocolade smaakstof. Als je deze uit het potje haalt, dan ruikt en smaakt het ook echt als echte witte chocolade. Er staat een dosering op de verpakking, maar wij beginnen vaak met het toevoegen van een flinke theelepel en dan proeven we even of er nog meer bij mag. Want dat is zeker geen straf hoor! 
Wanneer de cupcakes goed zijn afgekoeld, kan de crème erop gespoten worden! Voor het spuiten van een mooie toef gebruiken we een spuitmond van Wilton, de 1M. Dat is echt een spuitmond die we iedereen zouden aanraden! Die gebruiken we echt overal voor, van het spuiten van meringues tot het decoreren van een slagroomtaart of cupcake.
Spuit een mooie toef van buiten naar binnen op de cupcake en decoreer deze toef met een verse framboos.

Frambozen-witte chocolade macarons

Op een échte high tea kunnen macarons natuurlijk niet ontbreken! Macarons zijn best moeilijk om te maken, dus helpen wij je alvast een handje met onze macaronmix! Als je macarons in de winkel koopt, dan zijn deze best duur. Dat komt doordat macarons gemaakt worden van amandelmeel, wat een duur product is. Hierdoor is ook onze macaronmix relatief duur (€7.50), maar geloof ons: we hebben al veel recepten zonder succes uitgeprobeerd en daardoor veel kostbaar amandelmeel erdoorheen gedraaid. We zijn dus super blij met onze Macaronmix… en tel maar eens uit: uit een zak mix haal je ongeveer 30 macarons. Daar krijg je ze in de winkel niet voor gekocht hoor!
Wil je echt álles weten over macarons en meer leuke receptideeën opdoen? Dan kun je altijd nog meedoen aan onze macaronworkshop.
Vandaag geven we ons frambozen-witte chocolade macaronrecept aan jullie. Sinds een tijdje hebben we verschillende poedersuikers van het merk ‘Sugar and Crumbs’ met smaakjes! Deze kun je in alle recepten gebruiken waarin je normaal gesproken poedersuiker zou doen. Het leek ons lekker om zo een frambozen roomkaasvulling te maken voor de macarons! Maar laten we eerst de macarons gaan maken.
Wat heb je nodig?
Macarons
Roomkaasvulling
  • 100 gram Mon Chou
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram Raspberry ripple poedersuiker
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius (130 graden Celsius hetelucht). Meng de macaronmix met het water en laat dit 4 minuten mixen op stand 2. Voeg een klein beetje roze kleurstof toe aan het beslag.  Doe het macaronbeslag in een spuitzak met een glad rond spuitmondje, bijvoorbeeld Wilton nr. 12. Wij gebruiken zelf het liefst een macaronmat voor het opspuiten van de macarons, want zo krijg je altijd mooie gelijke macarons. Dit is wel zo fijn wanneer je de koekjes straks tegen elkaar aan gaat zetten! Je kunt de macarons rechtstreeks op de macaronmat spuiten, maar het prettigst werkt een laagje bakpapier over de macaronmat heen waarop je de macarons spuit. Je beslag is perfect wanneer het niet te veel vloeit, maar wel net genoeg zodat het puntje van de macaron wegzakt in het geheel.
Laat de macarons 30-60 minuten rusten, tot de bovenkant droog aanvoelt. Let erop dat je de macarons niet te lang laat drogen, want dan kan tijdens het bakken de binnenkant aan één kant onder de bovenlaag uit gaan vloeien.
Bak de macarons in 20-25 minuten af. Als je ze droog op kunt tillen van het bakpapier, dan zijn ze goed. De macarons mogen niet gaan kleuren.
Terwijl de macarons afkoelen, maken we de roomkaasvulling. Klop de boter (op kamertemperatuur) los in de mixkom. Zeef de poedersuiker en voeg toe. In het recept staat 100 gram, maar minder mag ook als je niet zo van écht zoet houdt. Voeg als laatste de Mon Chou beetje voor beetje toe en klop het tot een crème. Voeg eventueel kleurstof toe en spuit het met spuitmondje nr 10 op een helft van de macaron. Spuit niet te royaal vulling op de macaron, want dan gaat je vulling eruit ploffen wanneer je de bovenkant erop legt. Wij beginnen vaak in het midden te spuiten en laten de vulling niet tot helemaal aan de rand komen; dan is de vulling juist perfect wanneer je de tweede macaronhelft erop legt. Eventueel kun je nog wat witte chocoladedruppels in de crème duwen voordat je de macaron compleet maakt. Deze druppels kun je beter niet van tevoren door de crème mengen, want dan krijg je de crème niet goed netjes opgespoten.
En tadaa: heerlijke frambozen-witte chocolade macarons!

Frambozen-witte chocolade cheesecake

Deze cheesecake is ook heerlijk als dessert! Het leuke van dit recept is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken. Binnen no-time heb je een heerlijke cheesecake op tafel staan. Het enige nadeel is dat het 3 uur moet opstijven in de koelkast, maar het is het wachten zeker waard!
Wat heb je nodig?
Werkwijze:
Zet het bakframe op een bakplaat bedekt met bakpapier. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en roer ze door de gesmolten boter. Schep de bodem in de vorm en druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel.
Laat de witte chocolade au bain-marie smelten in een hittebestendige kom boven een pan met water. Let erop dat de kom het water niet raakt en dat het water niet kookt, want dan kan de chocolade verbranden. Meng de crème fraîche met de mascarpone. Spatel de afgekoelde gesmolten chocolade en de frambozen erdoor en schep het mengsel op de koekjesbodem.
Strijk de bovenkant glad met een spatel en laat 3 uur afkoelen in de koelkast tot het geheel opgestijfd is. Snijd de cake voor het opdienen in 20 vierkante stukjes. Leg op ieder vierkantje een framboos en zet voor een extra feestelijke high tea het stukje cheesecake in een leuk cupcakepapiertje.
Veel bakplezier!