Een mooie taart bakken die nét zo lekker smaakt als dat deze eruit ziet: dat willen we als bakkers maar al te graag. Toch zijn veel prachtig uitziende taarten qua smaak vooral weggelegd voor de echte zoetekauwen. Gelukkig is er een mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je taarten lekker luchtig zullen smaken: gebruik in plaats van botercrème eens iets anders om de taart te vullen en/of decoreren! In deze blog laten we je ons favoriete alternatief zien: Crème Superieur. 

Crème Superieur

De Crème Superieur is een populair product van Custers. Het is een room/crème als alternatief voor slagroom, die ook bij warm weer stand houdt. Ideaal dus voor bruidstaarten of andere taarten in het zomerseizoen! De inhoud van 1 potje is 300 gram. Hierbij hoef je alleen nog 200 gram halfvolle melk toe te voegen en 200 gram water. Na 3 minuten mixen op de hoogste stand is de crème klaar voor gebruik.

Eigen ervaring

Na een positieve reactie van een klant, die met deze crème een taart mooi had opgespoten, besloot ik de crème ook uit te proberen. Van structuur en kleur lijkt de crème een beetje op meringue. Heel mooi wit, luchtig en soepel. De smaak is vrij neutraal, waardoor je zelf nog wat vrijheid hebt om te variëren. Ik heb een paar druppels heldere vanille-aroma toegevoegd. 'Helder' wilt zeggen dat de vanille geen gele of bruine kleur heeft, want daardoor kan de crème verkleuren.  

Ik heb met een half potje Crème Superieur (150 gr) de taart op de foto, van 18 cm royaal afgesmeerd. Ik had nog wat over, dus afhankelijk van hoe dik je de laag crème wilt, is een taart van 24 cm afsmeren zeker haalbaar. Het is een snel, makkelijk en vooral lekker alternatief voor slagroom en machtige toppings als botercrème. Ik ben fan!