Kniepertjeswafels zijn super veelzijdig! Als rond wafeltje lekker zo, of om te toveren tot stroopwafel. Maar dit wafeltje tover je eenvoudig om tot een ijshoorntje, rolletje of bakje.
Ingrediënten:
- 140gr gesmolten boter
- 275gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 2 eieren
- 350gr bloem
Bereidingswijze
- Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom. Roer de eieren erdoor. Meng als laatst de bloem erdoor, dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Laat het kniepertjesijzer warm worden en vet licht in met bakspray. Dit hoeft niet bij ieder nieuw wafeltje, pas als het ijzer weer begint te plakken.
- Druk de deegballetjes een beetje plat en bak het bolletje voor bolletje in 1-2 minuten goudbruin.
- Haal het wafeltje uit het wafelijzer, wil je het vormen doe dat dan meteen. Als het wafeltje nog warm is dan is deze nog buigbaar.
Deegballetjes:
- 20gr deeg voor een rond wafeltje
- 20gr deeg voor een groot rolletje
- 10gr deeg voor een mini rolletje
- 30gr deeg voor een ijshoorntje
- 30gr deeg voor een bakje