Kniepertjes Wafels

Kniepertjeswafels zijn super veelzijdig! Als rond wafeltje lekker zo, of om te toveren tot stroopwafel. Maar dit wafeltje tover je eenvoudig om tot een ijshoorntje, rolletje of bakje. 

Ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom. Roer de eieren erdoor. Meng als laatst de bloem erdoor, dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Laat het kniepertjesijzer warm worden en vet licht in met bakspray. Dit hoeft niet bij ieder nieuw wafeltje, pas als het ijzer weer begint te plakken.
  • Druk de deegballetjes een beetje plat en bak het bolletje voor bolletje in 1-2 minuten goudbruin.
  • Haal het wafeltje uit het wafelijzer, wil je het vormen doe dat dan meteen. Als het wafeltje nog warm is dan is deze nog buigbaar.

Deegballetjes: