Koekjes met structuurroller en stempelkoekjes

Tijdens de DEMO tijdens ons Online Christmas Shopping event 2020 hebben we dit recept gebruikt voor de koekjes met structuurrollers en stempels.=

Recept koekjesdeeg voor structuurrollers en stempels

500 gram Custers patent bloem

250 gram  gezouten (room)boter *

150 gram Sugar & Crumbs (smaak naar keuze)

1 ei (M)

 
Klop de boter met de suiker luchtig met de gardes van de handmixer en voeg het ei toe.

Doe vervolgens de bloem er in 1 keer bij en mix dit met de deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg verder met de hand totdat er een mooie bol van gevormd kan worden.  Verdeel het deeg in twee porties en rol beide porties tot een plak van ongeveer 6mm dikte.    (TIP; Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier).

Leg de plakken deeg in de koelkast en laat het deeg MINSTENS 3 UUR rusten in de koelkast.

Vervolgens kan je het deeg stempelen en vormpjes uitsteken. Leg ze op de bakplaat en bak ze op 150C voor 8-12 minuten.

Let op: de baktijd is afhankelijk van de grootte en dikte van de koekjes en kan variëren.

Ook kan er verschil zijn per oven; houd je koekjes dus goed in de gaten!

Wanneer de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht; laat ze daarom eerst volledig afkoelen.

Eet smakelijk!

  • Lactose/koemelkvrije variant: neem 200 gram plantaardige boter zoals bijv. Wajang en voeg dan een flinke snuf zout toe