Linzer Koekjes

Benodigdheden

 

Linzer Cookie Cutter (Birkmann) birkmann-cookie-cutter-linzer-beer-3

 

Recept:

 Koekjes

 Botercreme/frosting

 

Verder nodig:

 

Optioneel:

renshaw-icing-creamy-vanilla-400gr

  • sprinkles naar keuze

 

Maak het koekdeeg volgens het recept op de verpakking.

Rol het uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 2-3 mm.

Leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast om te koelen.

 

Verwarm de oven tot 160 C.

Steek met behulp van de uitsteker de koekjes uit het deeg: steeds setjes van 1 cirkel en 1 cirkel waar je het beertje in het midden uitsteekt.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in 6-7 minuten goudbruin.

(Blijf in de buurt van de oven; het zijn dunne koekjes dus ze kunnen sneller bakken. Zodra ze goudbruin zijn kunnen ze eruit)

Laat de koekjes volledig afkoelen.

 

Voor de crème:

Doe de boter, sugar and crumbs , water en het eiwitpoeder* in een kom en mix dit 8-10 minuten tot een luchtige massa. Verdeel dit over een aantal kommetjes en voeg per kommetje de gewenste kleurstof toe.

 

Samenstellen:

Neem een achterkantje(cirkel) en bestrijk dit met crème en plak vervolgens de bovenkant erop (cirkel met uitgestoken beertje). Ga zo door tot alle crème op is..

Wil je iets extra’s?

Stempel dan ,voor het bakken, een tekst op de achterkant!

Of vul je beertjes met leuke sprinkles…