LIVE DEMO Abrikozen Progres Vlaai

Op dinsdag 25 januari om 20:00 op FB LIVE. Klik hier voor het filmpje.

Hier volgt het volledige recept met werkwijze van de lekkerste vlaai.

Je kunt het filmpje altijd terugkijken als je graag wil zien hoe je deze vlaai maakt.

Ingredienten voor een vlaai van 30 cm doorsnede

Vlaaideeg
300 gram Custers vlaaienmix
100 milliliter/gram lauw water
18 gram verse gist of 13 gram droge gist

Progres
3 eiwitten
125 gram suiker
125 gram Custers progrespoeder

Slagroom
200 ml verse slagroom (geen houdbare)
30 gram Custers slagroomstabilisator

Abrikozen
850 gram Abrikozenpulp in blik
200 gram Custers suiker extra fijn
45 gram Custers koudbindmiddel
100 gram water

Ingredienten voor een vlaai van 24 cm doorsnede

Vlaaideeg
200 gram Custers vlaaienmix
67 milliliter/gram lauw water
12 gram verse gist of 9 gram droge gist

Progres voor 2 vlaaien
3 eiwitten
125 gram suiker
125 gram Custers progrespoeder

Slagroom
150 ml verse slagroom (geen houdbare)
23 gram Custers slagroomstabilisator

Abrikozen
500 gram Abrikozenpulp in blik
100 gram Custers suiker extra fijn
25 gram Custers koudbindmiddel
60 gram water

Custers Decoreerpoeder

Benodigdheden

Deegroller
Vlaaiplaat 30 cm of een vlaaiplaat 24 cm

Werkwijze  

Meng de gist met het lauwe water. Voeg de vlaaienmix toe en kneed dit met de mixer met deeghaak in 8 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg als bol afgedekt 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 150 C. Klop de eiwitten met de suiker goed stijf in een vetvrije kom. Schep dan voorzichtig het progrespoeder erdoor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het progresmengsel. Strijk het uit tot een grote plak van gelijke dikte. Zet de progresplak 30 minuten in de oven.

Rol het vlaaiendeeg uit en leg het in een ingevette bakplaat. Rol de rand af en prik met een vork gaatjes in de bodem. Dek het geheel af met een theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen.

Meng de suiker met het koudbindmiddel in een kommetje. Doe het water bij de abrikozen. Schep dan de suiker met het koudbindmiddel erdoor tot alles goed gemengd is. 

Verwarm de oven voor op 200 C. Verdeel de abrikozen over de vlaaibodem en bak 25 minuten in de oven. Laat de vlaai goed afkoelen.

Klopt de slagroom met de slagroom stabilisator stijf en verdeel over de abrikozen. Leg de progres in brokken op de slagroom en bestrooi met decoreerpoeder.

Eet smakelijk!