LIVE Demo Tartelettes

LIVE Demo Tartelettes woensdag 20 januari 2021 20:00 uur op Facebook

Tijdens deze Live Demo laten we je zien hoe je eenvoudig de mooiste tartelettes kunt maken.

We maken een aantal varianten zodat u hierna zelf aan de slag kan.

Basis Deeg (voor 12 taartjes van 6 cm)
120 gram Custers Zeeuwse Bloem
50 gram Custers Poedersuiker
20 gram Custers Amandelmeel
mespunt zout
75 gram koude boter
1 ei

Doe de bloem, poedersuiker, het amandelmeel en zout in de mixerkom.
Breek de koude boter in stukjes in de kom. Mix dit met de vlinder tot een kruimelig deeg.
Klop het ei los. Doe 1 eetlepel ei bij het deeg en mix tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg de bal een uur in de koelkast.

Fonceren
Fonceren is het aanbrengen van het deeg in een bakring. Voor een bakring van 6 cm heb je een uitsteker van 8 cm nodig.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog even.
Bestuif het werkvlak en de deegroller met een beetje bloem.
Rol de deegbal uit tot een dikte van ongeveer 3mm. Dit gaat het makkelijkst met uitrollatjes (bijv. deze van Birkmann).
Steek rondjes uit met de uitsteker.
Leg het deegrondje op de taartring en druk het deeg voorzichtig naar beneden en tegen de randen van de ring aan.
Snijd het overtollig deeg netjes langs de rand weg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem.
Zet de gefonceerde taartjes een halfuur in de koelkast.

 

Vanille-amandel crème als vulling
50 gram Custers Amandelmeel
½ theelepel Decora Vanille Extract
50 gram boter op kamertemperatuur
50 gram Custers Poedersuiker
1 ei
5 gram maïzena

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Strooi het amandelmeel op een bakplaat, rooster het 10 minuten in de oven en laat t afkoelen.
Roer de boter met een pannenlikker zacht en romig.
Voeg de vanille, de poedersuiker en het amandelmeel toe en roer tot een gladde massa.
Klop ten slotte met een garde het ei en de maïzena erdoor.

Tartelettes zonder vulling bak je op 180 graden in 15 minuten gaar.

Tartelettes met vulling bak je op 180 graden in 25 minuten gaar.