
LIVE Demo Kerst Truffels
Donderdag 18 november 2021 om 20:00 of Facebook Klik hier voor het filmpje.
We maken lekkere Bueno truffels in een melkchocolade truffel kogel gevuld met een lekkere hazelnootcreme en gedecoreerd met pure chocolade streepjes. De truffels maken we dicht met Choco Melts Puur.
En we maken Latte truffels in een witte truffel kogel gevuld met een heerlijke koffie creme. Deze truffels maken we dicht met Choco Melts Wit. Decoreren kan naar eigen wens.
Recepten voor 21 truffelkogels:
- Kinder Bueno creme
Deze heerlijke creme is ook geweldig als vulling in taarten of op cupcakes
Ingredienten
50 gram hazelnootpasta
100 gram witte chocolade druppels
60 gram roomboter op kamertemperatuur
20 gram witte basterdsuiker
20 gram banketbakkersroom
50 gram water
Smelt de witte chocolade en meng de hazelnootpasta door de gesmolten chocolade.
Klop de roomboter met de basterdsuiker luchtig in ongeveer 8 minuten.
Meng de banketbakkersroom met het water tot een stevige pudding.
Als de roomboter luchtig geklopt is laat de mixer draaien en voeg dan lepel voor lepel de banketbakkersroom toe. En vervolgens het hazelnoot chocolade mengsel.
- Chocolade Ganache Vullingen
Pure Ganache
100 gram slagroom
1 el honing
100 gram pure chocolade druppels
25 gram roomboter
Melk Ganache
70 gram slagroom
1 el honing
150 gram melk chocolade druppels
20 gram roomboter
(Latte Truffel: 10 gram mokka puur)
Witte Ganache
50 gram slagroom
1 el honing
150 gram witte chocolade druppels
15 gram roomboter
Breng de slagroom met de honing aan de kook. Giet de warme slagroom over de chocolade druppels, voeg dan ook de boter toe en eventueel smaakstoffen (Lorann).
Roer tot alles goed gemengd is tot een mooie gladde ganache.