Heb je ze al gezien bij ons op de toonbank? De grote vaas vol met die leuke meringues met patroontjes? Ben je benieuwd hoe we deze gemaakt hebben? In dit blog lees je er alles over!

Allereerst het recept:

Voor 100 meringues

Ingrediënten

  •         4 eiwitten
  •         250 gr suiker
  •         100 gr poedersuiker (Sugar and Crumbs)
  •         Transfersheets (Scrapcooking)

Werkwijze

Splits de eieren. Bewaar de eiwitten, de dooiers zijn niet nodig. Voeg de suiker toe en roer goed door met een garde. Verwarm het mengsel 10 minuten au-bain marie. Mix vervolgens het mengsel door met de handmixer of de garde van de keukenmachine. Mix het mengsel tot het dik is. Stop dan met mixen en voeg de poedersuiker toe. Mix het dan nog 1 minuut door. Schep dan het mengsel in een spuitzak. Leg de transfersheets klaar op een bakplaat. Zorg ervoor dat de bedrukte kant boven ligt. Spuit dan de meringues op het bakpapier. Bak de meringues 2 uur in de oven op 80 graden Celsius hetelucht.

Tips:

1. Gebruik voor een extra lekkere geur en smaak de smaak-poedersuikers van Sugar and Crumbs! Wij gebruikten de Raspberry-Ripple… heerlijk!

2. Zorg ervoor dat je alleen pastelkleurtjes gebruikt voor de meringues voor een optimale zichtbaarheid van het patroontje!