Nonnevotten -  Custers Oliebollenmix

Van onze lekkere oliebollen mix bak je ook heerlijke nonnevotten!

Wist je dat we een leuk instructiefilmpje op Facebook hebben staan? Je vindt het hier

Heel eenvoudig.

 

Voor +/- 30 nonnevotten:

Ingredienten

Zonnebloemolie om in te frituren

Fijne Suiker om te decoreren

Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg.
Laat dit 45 minuten rijzen in een kom met een theedoek eroverheen.

Kneed het deeg nogmaals door. Weeg stukjes af van 65 gram en rol tot strengen van 40 cm lang. (rol de strengen niet in een keer tot 40cm want dan scheuren ze,rol ze in 3x, dus rol een streng en dan de volgende als je klaar bent begin je weer bij de eerste).
Vouw dit tot een strik (nonnevot).
Laat dit narijzen, het beste in een oven die uit staat met vervolgens een schaaltje net gekookt water op de bodem. Zo krijgt de nonnevot een optimale rijs door de warmte en het vocht wat van het water komt.
Laat ze in deze ideale rijsomgeving 30 minten rijzen.

Vewarm de olie tot 180 graden. En bak de strikken tot een mooite goud/bruine kleur, ongeveer 2 a 3 minuutjes. (hoe donker je de nonnevotten bakt hoe drogen ze worden).

Na het bakken de nonnevotten een paar minuutjes laten afkoelen op keukenpapier en vervolgens door de suiker extra fijn halen.