Shortbread Cookies

Met slechts vier ingrediënten bak je deze heerlijke krokante Shortbread Cookies! De koekjes hebben een hele fijne structuur doordat je gebruik maakt van poedersuiker in plaats van kristalsuiker of basterdsuiker. Alleen de boter wordt gemixt, de rest van de ingrediënten worden door het beslag heen gespateld. Dit doe je met een silicone spatel

Dit recept is ook perfect om met Sugar & Crumbs te werken. Met meer dan 50 verschillende smaken poedersuiker geef je iedere keer weer een andere smaak aan je shortbread cookies! Enekele van onze favorieten: Raspberry Riple, Lemon Drizzle en Strawberry & Cream

Ingrediënten:

Werkwijze

  1. Klop de boter zacht en romig
  2. Voeg de poedersuiker toe en spatel dit door de zachte boter heen
  3. Spatel de bloem door het mengsel tot het een deeg is.
  4. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 2 uur in de koelkast.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van 1 cm
  6. Leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Met een mes snij je de koekjes in de gewenste vorm. Snij de koekjes helemaal door, maar laat ze wel tegen elkaar aan liggen!
  8. Prik met een vork gaatjes in de koekjes.
  9. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius in ongeveer 40 minuten af.
  10. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen, snij ze daarna los en strooi er de extra fijne suiker over heen.

Als de koekjes zijn afgekoeld, zijn ze het krokantst en het allerlekkerst! 

shortbreadshortbread 2shortbread3