
LIVE Workshop Kleine Appelvlaaitjes en Kruimelpuddingvlaaitjes.
Met deze voorbereiding ben je helemaal klaar voor onze nieuwste LIVE workshop op donderdag 9 juli 2020 om 19:30 uur op Facebook.
Heb je ons live gemist? Het filmpje terug kijken kan hier!
Tijdens deze leuke workshop leert Mariel je deze heerlijke vlaaitjes bakken. Bak je met ons mee?
Dit heb je nodig:
- Bak thuis mee pakket "Kleine Vlaaitjes" (dit pakket bevat Custers vlaaienmix, Custers Banketbakkersroom mix 350 gram, Suiker Grof 1000 gram, 4 vlaaiplaatjes 11 cm, Gist 125 gram)
- 100 gram bloem, 70 gram Roomboter of margarine, 70 gram suiker.
- 4 appeltjes in stukjes, 1 minuut geblancheerd in 100 ml kokend water, bewaar het kookvocht/sap.
- Digitale weegschaal
- Een mixer (kan evt met de hand gekneed worden)
- Deegroller
- Verschillende kommen
- Garde
- Een Vork
- Evt een rastervorm, anders maak je een appelvlaai met deksel.
- Een bakkwast met een beker water
- Afkoelrek
- Oven
Zo bereid je je voor:
- Schil de appeltjes en snij in stukjes of partjes. Breng 100 ml water aan de kook en blancheer de appelstukjes 1 minuut en zet dan het fornuis uit. Bewaar het kookvocht/sap.
- Weeg de volgende ingrediënten af en zet ze op die volgorde klaar:
450 gram vlaaienmix
155 ml lauw water
18 gram droge gist
100 gram banketbakkersroom
250 ml water
100 gram bloem
70 gram boter/margarine
70 gram suiker
ongeveer 400 gram geblancheerde appelstukjes
50 ml kookvocht/sap van de appeltjes
20 gram banketbakkersroom