In een eerder blog gaven we het recept van modelleerchocolade. Maar hoe verwerkt modelleer chocolade zich? In dit blog geven we jullie een aantal tips voor het verwerken van modelleer chocolade.

In het eerste blog over modelleer chocolade vind je het recept voor de witte, melk en pure variant. De chocolade moet eerst 24 uur rusten in vershoudfolie voordat het verwerkt kan worden.

Modelleer chocolade kun je net als fondant en marsepein gewoon uitrollen op een werkblad bestoven met poedersuiker. Zorg er wel voor dat je de chocolade even soepel kneedt.

Ziet er best strak uit toch? Het is wel een stuk zachter dan fondant, maar het werkt prima. Ook is het minder elastisch dan fondant. Toch kun je er taarten mee bekleden. Let er wel op dat modelleer chocolade minder goed tegen warmte kan dan fondant.
Modelleer chocolade is ook erg geschik om rozen of andere bloemen mee te maken, wederom op dezelfde wijze als met gumpaste of fondant:
Het is wel lastig om nog dingen te veranderen aan de roos, want het kleeft vrij snel aan elkaar. Toch geeft het wel een mooi resultaat!
Je kunt zelfs ervoor kiezen om de witte chocolade te kleuren! Wanneer je bijvoorbeeld een partij rode modelleer chocolade wilt maken, zou ik ervoor kiezen om de kleurstof tijdens het maken van de chocolade op te lossen in de corn syrup. Daarna meng je de gekleurde corn syrup met de gesmolten chocoladedruppels en krijg je rode modelleer chocolade. Een andere optie is om de witte modelleer chocolade achteraf te kleuren met gelkleurstof.
Tip: Alle kleuren kun je het best maken met witte modelleer chocolade als basis. Wil je zwarte modelleerchocolade? Gebruik dan pure modelleerchocolade als basis. Je krijgt zo met slechts een klein beetje kleurstof een pikzwarte chocolade!