Ben jij ook zo dol op die échte Amerikaanse botercrème icing? Wij ook! In dit blog testen wij voor jullie de Wilton Creamy White Buttercream Icing Mix.

Wilton Creamy White Buttercream Icing Mix

De Wilton Buttercream Icing Mix is heel eenvoudig aan te maken: je hoeft er alleen nog maar boter en melk aan toe te voegen. Maar is dit net zo'n fijne botercrème icing als we gewend zijn van kant-en-klare icing? Wij testten het voor jullie uit!

Onze ervaring

Wat ons meteen opviel bij deze mix, is dat je bij een pakje van 400 gram mix alleen maar 6 eetlepels boter of margarine hoeft toe te voegen en 3 eetlepels water of melk. Wanneer je échte witte botercrème icing wilt, voeg dan Crisco toe in plaats van boter.

Nadat we de ingrediënten gemixt hadden, was het tijd om even wat te proeven. Eerlijk is eerlijk: deze smaak van deze crème is echt wel beter dan die van de kant-en-klare crème icing. Ook de verwerkbaarheid van deze crème is fijn: de crème is heel stabiel met spuiten en is heel fijn met afsmeren. Wel is een pakje botercrème icing mix genoeg voor slechts één 20 cm taart, maar het blijft een goedkoper alternatief voor de kant-en-klare Wilton icing.