Heb je ook al vaak harde wafels en zachte wafels gebakken en wil je eens iets anders? Probeer dan eens deze Belgische wafels, met heerlijke suikerstukjes in! Echt een aanrader!
Denk je nu: het lijkt me heerlijk, maar dit is voor mij te moeilijk? Funcakes maakt het ons een stuk makkelijker met hun ‘Special edition mix voor Belgische wafels’. Met deze mix kan je snel aan de slag!
Naast de mix hebben we nog greinsuiker nodig, ook wel parelsuiker genoemd. Deze suiker wordt o.a. gebruikt in suikerwafels en suikerbrood. Voor suikerbrood gebruik je grotere ‘klontjes’ greinsuiker dan in suikerwafels. In suikerwafels zou ik kiezen voor greinsuiker nummer 2 of 3.
Wat hebben we precies nodig voor 15 wafels?
  • 500 gr mix (in de verpakking zit 1kg)
  • 150 gr (room)boter
  • 175 ml water
  • 1 ei (50 gr)
  • 200 gr greinsuiker/parelsuiker
Werkwijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng in een kom met de deeghaken van de mixer: 500 gr mix, 150 g (room)boter, 175 ml water en 1 ei (50 g) in circa 3-4 minuten tot een glad deeg. Meng 200 gr greinsuiker met 20 gr licht gesmolten (room)boter. Meng het mengsel van parelsuiker en (room)boter in 30 seconden door het deeg. Draai van het deeg bolletjes van ongeveer 70 gr.
Je krijgt van deze hoeveelheid deeg ongeveer 15 deegballetjes gedraaid. Gebruik een wafelijzer voor Luikse wafels. Verwarm dit wafelijzer en vet beide bakplaten in.
Bak de wafels 3-4 minuten in het wafelijzer totdat ze mooi goudbruin zijn. Tip: gebruik een wafelvork om de wafels uit het ijzer te krijgen.
En dan is het resultaat: een heerlijke robuuste wafel volgens Luiks recept! Ze smaken net zo heerlijk als dat ze er uit zien!