Cinnamon Rolls

Dit zoete broodje stond al een poosje op mijn bakbucketlist. Het hele huis ruikt heerlijk tijdens het bakproces van deze Amerikaanse Cinnamon Rolls! Het lukte niet om ze te laten afkoelen, de geur was zó lekker dat we meteen een stuk hebben afgebroken! 

Let op: in dit recept wordt gebruik gemaakt van cups en teaspoons als maateenheden. We verkopen verschillende sets maatscheppen om het afwegen gemakkelijk te maken!
Tip: tsp=theelepel, tbsp=eetlepel.

Ingrediënten deeg:

Ingrediënten

4 cups bloem
7 gr droge gist
¼ cup suiker
¼ tsp vanille extract
¾ cup volle melk
¼ cup water (50 graden)
1 ei
1 tsp zout
¼ cup gesmolten ongezouten roomboter

Bereidingswijze

  1. Meng in een kommetje het water met 1 tsp van de suiker. Strooi de gist hier over heen en laat dit 5 minuten staan.
  2. Vermeng in een mixkom het ei, de melk, het zout, de suiker en de gesmolten boter. 
  3. Voeg 2 cups van de bloem, het water/gist mengsel en de vanille toe. Mix met de deeghaak op de laagste stand tot het een geheel is
  4. Voeg vervolgens beetje bij beetje de rest van de bloem toe. Zet de mixer op de middelste stand en mix nog ongeveer 7 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
    ! Als het deeg niet goed samenkomt, moet er nog een beetje extra water toegevoegd worden.
  5. Pak een grote kom en smeer deze in met wat zonnebloemolie.
  6. Haal het deeg uit de mixer en leg deze in de kom, draai de bal een keer om zodat de boven en onderkant bedekt is met olie.
  7. Bedek de kom en zet deze op een warme plek. Laat het deeg 2 uur rijzen, zodat het zich kan verdubbelen in grootte.
Pro Tip: maak van je oven een rijskast. Zet een glazen schaal met kokend water op de bodem van de oven en zet het deeg op het rekje. Een lekker warm klimaat waar het brood super goed in kan rijzen. De oven staat uit!
Voorna

Ingrediënten vulling:

         1/3 cup ongezouten boter, op kamertemperatuur
         ¾ cup bruine basterdsuiker
         ¼ cup suiker
         1 ½ tbsp kaneel

Rolled outvullingspread

Bereidingswijze

  1. Mix de zachte boter, bruine suiker, kristalsuiker en de kaneel tot een smeerbaar geheel. Zet aan de kant.
  2. Besprenkel het werkblad met bloem. Stort het deeg hierop. Sla het deeg plat met je handen en rol het vervolgens uit tot een rechthoek van ongeveer 38x23cm.
  3. Verdeel de vulling gelijkmatig over deze rechthoek.
  4. Rol het deeg stevig op aan de lange kant.
  5. Snij de rol in ongeveer 14 tot 16 gelijke stukjes.
    ! Begin door de rol doormidden te snijden, snij beide helften weer doormidden, snij ieder stuk weer doormidden, ga zo door tot de gewenste maat !
  6. Leg de stukjes in een ingevette rechthoekige bakvorm van 9x13inch met de spiraal naar boven. Bedek met een theedoek en laat weer 1 ½ uur rijzen op een warme plek.
RollCutVormGerezen

Bakken

  1. Zodra de cinnamon rolls mooi gerezen zijn, kwast je er wat gesmolten boter overheen.
  2. Bak ongeveer 30 minuten op 175 graden C tot ze goudbruin zijn.

Ingrediënten glaze

         ¼ cup cream cheese (kamertemperatuur)
         1 tbsp ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
         1 ¼ cup poedersuiker
         ½ tsp vanille extract
         3 tot 4 tbsp warme melk

GlazeBakedPlankReady

Bereidingswijze

  1. Terwijl de cinnamon rolls enkele minuten staan af te koelen, is het tijd om de glaze te maken.
  2. Mix de cream cheese, boter, poedersuiker en vanille tot het een geheel is.
  3. Voeg de melk beetje bij beetje toe zodat er een vloeibare glaze ontstaat.
  4. Giet de glaze over de cinnamon rolls en smullen maar!