Cookie Press: Basisrecept

Als je met een Cookie Press wilt werken, heb je hier een goed recept voor nodig. Met dit recept bak je eenvoudig platen vol heerlijke koekjes met de Cookie Press. Door de vanille aroma te vervangen door een andere smaakstof kun je eindeloos variëren met de smaak van de koekjes!

Ingrediënten goed voor 2 bakplaten vol:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Mix de roomboter en de suiker in 10 minuten luchtig met de vlinder.
  3. Voeg het losgeklopte ei en het vanilla aroma in 4 gedeeltes toe. Zorg ervoor dat je het ei volledig laat opnemen voordat je het volgende gedeelte ei toevoegt. Zo voorkom je het schiften van het deeg.
  4. Als het ei volledig is opgenomen, voeg dan in 3 gedeelte de bloem en het zout toe.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul de Cookie Press, druk het deeg goed naar beneden aan: er mag geen lucht tussen het deeg zitten. Spuit de koekjes. Laat tussen 2 koekjes ongeveer 2 cm ruimte over. 
  6. Bak de koekjes gaar in 12 tot 14 minuten.

Decoratie tips:

  • Strooi sprinkles over het koekje voor het bakken (de sprinkles gaan dus mee de oven in)
  • Vul het midden van het bloemkoekje na het bakken met gesmolten deco melts.

Variatie tip:

Wil je heerlijke Red Velvet koekjes bakken met de Cookie Press? Voeg dan bij stap 3 een eetlepel cacao en een eetlepel vloeibare rode kleurstof toe.
De Red Velvet koekjes zijn geweldig met kerst! Gedecoreerd met Royal Icing in een schaaltje op tafel: onweerstaanbaar!