Gouden Caramel Mousse met Chocolade Druppels Goud

Deze heerlijke gouden chocolade mousse steelt de show na een gezellig Diner.

Ingredienten voor 4-6 personen.

2 eidooiers
40 gram Poedersuiker (evt Salted Caramel van Sugar & Crumbs)
100 gram Chocolade Druppels Gold
10 gram Bloem
120 gram volle melk
200 gram slagroom

Werkwijze

Verwarm de melk in een steelpannetje.

Klop in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem 'wit'. Het mengsel wordt licht van kleur en heel luchtig.

Giet de hete melk op het dooiermengsel en klop het even met een garde tot een geheel.

Giet het terug in de steelpan en laat het op laag vuur dikker worden, tot vla-dikte. Blijven roeren.

Als het mengsel dik genoeg is giet je het op de chocolade en spatel je het tot een geheel.

Dit laat je afkoelen.

Klop de slagroom tot yoghurt dikte en spatel dit door de afgekoelde chocolademassa.