Kersenvlaai

Ingrediënten
Deeg

  • 550 gram Custers vlaaienmix
  • 185 milliliter lauw water
  • 33 gram verse gist

Kersenvulling

Afwerking

  • 1 losgeklopt ei
  • Scheutje melk
  • Custers suiker extra grof

Bakbenodigdheden

Werkwijze
Meng de gist met het lauw water. Voeg de vlaaienmix toe en kneed dit met behulp van deeghaken in 8 minuten tot een soepel deeg. Het deeg verdelen in twee gelijke bollen en afgedekt 15 minuten laten rijzen. 

Schud de kersen af in een vergiet, vang het sap op. Meng het koud-bindmiddel met de suiker en voeg dit bij het sap van de kersen. Eventuele klontjes oplossen met de staafmixer. Voeg de kersen toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius hetelucht.

Rol een bol deeg uit en leg het in de ingevette vlaaiplaat. Neem een vork en prik gaatjes in het deeg. Dek het geheel af met een theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen.
Rol de tweede bol deeg uit en leg het over het met bloem bestoven vlaairaster. Rol met de deegroller over het raster en druk de ruitjes eruit.
Verdeel de kersen over de vlaaibodem. Maak de rand van de bodem nat en leg het raster op de vlaai. Rol de randen af met de deegroller. Bestrijk het rooster met een ei/melkmengsel en bestrooi met vlaaiensuiker. 

Bak de vlaai in 20 minuten gaar.