Ingrediënten
Deeg
- 300 gram Custers vlaaienmix
- 100 milliliter lauw water
- 18 gram verse gist
Pudding
- 200 gram Custers banketbakkersroom
- 500 milliliter water
Kruimels
- 200 gram Custers Patent bloem
- 140 gram boter
- 140 gram suiker
Bakbenodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
Meng de gist met het lauw water. Voeg de vlaaienmix toe en kneed dit met behulp van deeghaken in 8 minuten tot een soepel deeg. Dit als bol afgedekt 15 minuten laten rijzen.
Rol het deeg uit en leg het in de ingevette vlaaiplaat. Rol vervolgens het overtollige deeg af met de deegroller. Neem een vork en prik gaatjes in het deeg. Dek het geheel af met een theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen.
Meng voor de pudding de banketbakkersroom en het water met een garde. Snijd voor de kruimels de boter in stukken. Voeg de bloem en suiker toe en kneed tot samenhangende kruimels. Verdeel de pudding en kruimels over de gerezen vlaaibodem.
Bak de vlaai 25 minuten op 200°C.