Speculaasjes uit de Speculaasplank

Ingrediënten:

Voorbereiding Speculaasplank:

Vet de plank minimaal 2 uur van te voren in met zonnebloemolie.
Voor aanvang nogmaals invetten. 

Werkwijze:
Margarine met de mixer soepel draaien. Vervolgens de appeltaartmix, basterdsuiker en de speculaaskruiden toevoegen. Als laatste de melk erbij gieten. Zodra het deeg zich gevormd heeft de mixer stoppen. De speculaaskoekjes kun je zonder ei te bestrijken bakken. Bestrijk de koekjes met een opgeklopt ei als u deze wil bedekken met amandelschaafsel of halve amandelen.
Bak de speculaasjes ca. 20 min. op 160°C

TIP: Bij het gebruik van een speculaasplank het deeg even koud laten worden in de koelkast. Probeer zo weinig mogelijk bloem te gebruiken voor het mooiste resultaat. Druk het deeg in de vorm en snij het met een mes langs de plank af. Sla vervolgens het koekje uit de plank en bak het af op bakpapier.