Een reerug cake is een chocolade cake met amandelsmaak. Eigenlijk een typisch gebak voor de kersttijd... maar chocolade kan eigenlijk altijd toch?
140 gram boter op kamer temperatuur
140 gram suiker
6 eieren
140 gram amandelmeel
70 gram bloem
10 gram bakpoeder
100 gram chocolde gesmolten (au bain marie)
200 gram Choco Melts Puur
30 gram halve amandelen ter decoratie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig.Klop in een andere kom de boter, suiker en de dooiers schuimig. Meng de gesmolten chocolade door het boter mengsel.
Vervolgens de bloem, het bakpoeder, en het amandelmeel er doorheen spatelen. Tot slot wordt het eiwitschuim door het mengsel gespateld tot het een geheel is.
Vul de ingevette bakvorm en bak de cake ongeveer 45 minuten tot deze gaar is.
Laat de cake afkoelen. Smelt dan de deco melts en giet het glazuur over de cake. Decoreer met de halve amandelen.