Ben je ook zo dol op pasta? En heb je altijd al eens zelf pasta willen maken? In deze blog laten we je zien dat pasta maken erg leuk is, en minder werk dan je zou denken!

Zelf gemaakte pasta

Wat heb je nodig?
Dit is het recept zoals het op de verpakking staat. Dat is voldoende voor ongeveer 3 personen. Heb je een pastamachine thuis? Dan kun je deze gebruiken om het deeg uit te rollen, maar het kan ook met een deegrol.
Werkwijze
Eerst doe je de Durum gries in een kom. In het midden maak je een kuiltje, waar de eieren, olie en het zout in komen. Je kunt met de hand het deeg mengen, maar het kan ook met een handmixer of staande mixer. Gebruik hiervoor de deeghaak. Kneed het deeg zo'n 10 minuten stevig door. Dan krijg je een mooi elastisch deegje. Rol dit in wat vershoudfolie en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast.
Na die 30 minuten rusten, haal je het deeg uit de koeling, bestrooi je het met wat durum gries of patent bloem, zodat het niet gaat plakken tijdens het uitrollen. Druk het deeg alvast wat plat, dat maakt het uitrollen makkelijker. Til het deeg ook af en toe op en bestrooi het werkblad opnieuw met durum gries of patent bloem. 
Klaar? Je kunt nu maken wat je wilt! Van lasagne bladen tot farfalle (vlindertjes), of tagliatelle, zoals wij hebben gemaakt. Bestrooi hiervoor het deeg weer met wat durum gries en rol de lap deeg op. 
En snijd de rol in reepjes! Zo krijg je lange slierten tagliatelle. 
Je kunt de pasta laten drogen op een droogrekje, enkele uren tot een dag. Dit hoeft echter niet, maar dan moet je tijdens het koken goed opletten, want dan kan de pasta heel snel 'al dente' (beetgaar) zijn. 
Het beste is om even te proeven of de pasta klaar is. Eet smakelijk!