Van Gilse Geleisuiker Speciaal 500 gr

€ 1,69
Niet op voorraad

Duurzame bietenteelt

Van Gilse Geleisuiker Speciaal is een mengsel van kristalsuiker en pectine. De kristalsuiker komt uit suikerbieten die op eigen bodem geteeld worden. De boeren zijn allen gecertificeerd en het verbouwen van suikerbieten vindt plaats met zorg voor het milieu, de omgeving en het landschap. Na de oogst wordt in de suikerfabriek de Kristalsuiker op een zorgvuldige en natuurlijke wijze uit de suikerbiet gewonnen. Voor meer informatie over suiker kijk op www.vangilse.nl

Ingrediënten

  • Suiker
  • geleermiddel (pectine)
  • voedingszuur (citroenzuur)
  • plantaardige olie (palm, kokos)
  • conserveermiddel (kaliumsorbaat)

Bereidingsmethode

Lekker met van Gilse Geleisuiker Speciaal
Zo maakt u de lekkerste halfzoete jam
Meng 1250 gram schoongemaakt, vers, rijp en gepureerd fruit met 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal. Breng het mengsel in een grote, hoge pan al roerend aan de kook. Laat het mengsel 1 minuut goed doorkoken. Vul de glazen potten tot de bovenrand met de het (nog dunne) jam. Sluit de potten goed af en zet ze 5 minuten ondersteboven. Bewaar de jam op een koele, donkere plaats.

Zo maakt u de lekkerste halfzoete gelei
Meng 1.1 liter vruchtensap met 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal en breng dit aan de kook. Laat het mengsel 1 minuut goed doorkoken.

Zo maakt u de lekkerste confiture
Snijd 1250 g fruit één dag van te voren in kleine stukjes in plaats van pureren. Laat het mengsel 3 minuten goed doorkoken.

Algemene tips
Gebruik schone glazen potten (gewassen in de vaatwasser). Was eerst het fruit en laat het goed uitlekken. Verwijder dan pas de steeltjes, pitten en kroontjes. Gebruik per keer maximaal 1 kg Van Gilse Geleisuiker Speciaal (max. 2 pakken) en maximaaal 2.5 kg fruit. De kooktijd begint wanneer de massa borrelt en blijft borrelen, als u roert. De jam wordt pas stevig tijdens het afkoelen. Eventueel schuim kunt u van de jam afscheppen. U kunt de jam, gelei en confiture ongeopend een jaar bewaren. Na opening is de jam gekoeld beperkt houdbaar. De allerlekkerste recepten voor jam, gelei en confiture vindt u op www.vangilse.nl

Bewaren

Droog bewaren. Van Gilse Geleisuiker Speciaal is onbeperkt houdbaar, maar de geleerkracht kan na verloop van tijd minder worden.