Biovegan Konfitura Geleermiddel

€ 2,19
Op voorraad

Het geleermiddel van biovegan is makkelijk in gebruik, de jam heeft een mooie structuur en consistentie en is neutraal van kleur en smaak.

Geen gebruik van ammonia - voor de heerlijkste jam!
BioVegan maakt gebruik van 'niet geamideerde' pectine. Dit betekent dat de pectine niet is behandeld met ammonia. Geamideerde pectine is voor het gebruik voor gecertificeerde biologische levensmiddelen niet toegestaan. Glutenvrij én geschikt voor vegetariërs en veganisten!

Een kleine geleertest...
Omdat deze "niet geamideerde" pectine heel anders is, werkt de Konfitura anders dan de meer bekende geleermiddelen. Het is daarom aan te raden om een kleine test te doen voordat je de jam gaat maken.
Zet daarvoor een bord in het vriesvak zodat die goed koud wordt. Maak dan de hete vruchtengelei (met vruchten, Konfitura, citroensap en zoetmiddel) en schep twee eetlepels daarvan op het ijskoude bord. Op die manier kan je de consistentie testen. Is de jam te dun, voeg dan in je pan wat Konfitura toe en laat weer heet worden. Neem dan opnieuw de proef.
Het verschilt per fruitsoort hoeveel Konfitura je nodig hebt, omdat elke fruitsoort zijn eigen gehalte natuurlijk pectine heeft.

Gebruik:
22gram Konfitura op 1 kg fruit. Suiker kan naar smaak/wens worden toegevoegd.