Blog

 1. Maak de leukste letter- en cijfertaarten met deze bakvorm

  Hebben jullie al die mooie letter- en cijfertaarten gezien? Het is nu echt een trend in taartenland! Wilton heeft sinds een tijdje een handige bakvorm in het assortiment, waarmee je alle letters en cijfers kunt maken! In deze blog lees je alles over deze bakvorm en hoe je deze kunt gebruiken!
  Lees meer »
 2. Zo bak je perfecte koekjes

  Zandkoekjes bakken? Dat kunnen zelfs kinderen als de beste! Maar perfecte goudbruine koekjes bakken, die mooi strak van vorm blijven… dat vergt soms wat oefening!  Het begint natuurlijk met een goed recept, maar er zijn ook nog wat tips en trucs, die wij jullie vandaag zullen geven!

  Lees meer »
 3. 5 redenen om een Nordic Ware vorm te vragen voor Kerst

  Wat zijn ze toch prachtig die Nordic Ware vormen! Van de mooie tulbanden die voor elke gelegenheid prachtig zijn, tot de themavormen die de show stelen tijdens kinderverjaardagen of feestdagen.  Staat er nog een Nordic Ware vorm op jouw verlanglijstje voor de Kerst? Of nog niet? Wij geven je 5 redenen om toch die Nordic Ware vorm op je lijstje te zetten!

  Lees meer »
 4. Tips: taarten maken met tropisch weer

  Ieder jaar weer hebben we bewondering voor alle bakkers die alles op alles zetten om die perfecte taart te maken met zomerse temperaturen. Om te voorkomen dat de hitte te zeer naar het hoofd gaat stijgen tijdens het taartproces, hebben wij voor jullie een aantal tips waardoor het taarten decoreren weer wat plezieriger gaat worden deze zomer!

  Lees meer »
 5. Het verschil tussen bloem en meel

  Tarwebloem, volkorenmeel, Zeeuwse bloem, spelt-volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel… wanneer je een rondje door onze winkel loopt kom je al deze soorten bloem en meel (en nog veel meer!) tegen. Je kunt al deze soorten bloem en meel voor verschillende dingen gebruiken, zoals het bakken van brood, koekjes, etc. Maar wat is nou precies het verschil tussen bloem en meel? En wat zijn de kenmerken van de verschillende soorten bloem/meel? Je leest er alles over in deze blog!

  Lees meer »
 6. 17 tips voor een strakke fondanttaart

  Vind je het ook nog lastig om de fondant mooi strak om een taart te krijgen? Scheurt de fondant wel eens bij de randen? Of krijg je die plooien maar niet weggewerkt? Het helpt natuurlijk om veel te oefenen, maar wij hebben alvast super handige tips voor jullie!

  Lees meer »
 7. Werken met modelleerchocolade

  In een eerder blog lieten we jullie zien hoe je zelf modelleerchocolade kunt maken. Met wat smeltchocolade en corn syrup is dit heel eenvoudig. Maar hoe verwerkt modelleer chocolade zich? In dit blog geven we jullie een aantal tips voor het verwerken van modelleer chocolade.

  Lees meer »
 8. Zo spuit je de mooiste botercrèmedecoraties

  Wat is decoreren met botercrème toch ontzettend leuk! Het is eens wat anders, je hebt snel resultaat en je hebt er relatief weinig voor nodig. Met een spuitzak en spuitmondjes (en wat oefening!) kun je echt leuke dingen maken. Precies dat ga ik je laten zien! Ik zal een aantal technieken uitleggen vanaf de basis tot pro-niveau!
  Lees meer »
 9. Hittebestendig alternatief voor slagroom: Crème Superieur

   Een mooie taart bakken die nét zo lekker smaakt als dat deze eruit ziet: dat willen we als bakkers maar al te graag. Toch zijn veel prachtig uitziende taarten qua smaak vooral  weggelegd voor de echte zoetekauwen. Gelukkig is er een mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je taarten lekker luchtig zullen smaken! In deze blog laten we je ons favoriete alternatief voor botercrème zien: Crème Superieur. 

  Lees meer »