Ieder jaar weer hebben we bewondering voor alle bakkers die alles op alles zetten om die perfecte taart te maken met zomerse temperaturen. Om te voorkomen dat de hitte te zeer naar het hoofd gaat stijgen tijdens het taartproces, hebben wij voor jullie een aantal tips waardoor het taarten decoreren weer wat plezieriger gaat worden deze zomer!

Tip 1: De ideale verwerkingstemperatuur van fondant is rond de 15-20 graden Celsius. Ben je die geluksvogel met een airco in huis? Zet je airco dan op die temperatuur.
Tip 2: Heb je geen airco? Ook een ventilator helpt al erg goed.
Tip 3: Zorg ervoor dat het temperatuurverschil tussen je werkplek en de koelkast klein blijft. Dit voorkomt dat de taart gaat zweten.
Tip 4: Moet je de taart in de koelkast bewaren? Zet ‘m dan in een kartonnen doos en zet de temperatuur van je koelkast (indien mogelijk) een standje lager.
Tip 5: Gebruik liever poedersuiker dan Crisco voor het uitrollen van de fondant. Door Crisco zal de fondant wat zachter gaan worden, wat met warme temperaturen écht niet fijn werkt.
Tip 6: Maak gebruik van Tylose voor het maken van fondantdecoraties. Kneed een theelepel Tylose door 250 gram fondant en verwerk de fondant tot letters, randjes, etc. Zo wordt de fondant wat steviger en gaat het uitrollen en uitsteken beter. Heb je geen Tylose in huis? Je kunt ook wat gum paste door de fondant kneden.
Tip 7: Wil of moet je een taart vullen met slagroom? Gebruik dan in elk geval een slagroomversteviger, óf kies ervoor om de opgeklopte slagroom te verstevigen met mascarpone. Klop hiervoor 250ml slagroom stijf met 25 gram suiker. Roer 125 gram mascarpone los en spatel dit door de slagroom. Je hebt nu een heerlijke romige taartvulling, waar je evt. vers fruit in kan doen. Deze hoeveelheid is voor één laag vulling.
Tip 8: Je kunt ook slagroom vervangen door onze crème superieur. Dit is een poeder waar alleen nog water en halfvolle melk aan toegevoegd hoeft te worden. Na 3 minuten mixen heb je een heerlijke ‘fluffy’ crème die heel erg lijkt op slagroom qua structuur en smaak. Alleen is het absolute voordeel van crème superieur dat het beter stand houdt bij warm weer. De crème kan als taartvulling gebruikt worden, maar ook voor het opspuiten van een taart.
Tip 9: Aangemaakte crème superieur kun je zelfs gebruiken (in plaats van opgeklopte slagroom) om onze favoriete bavaroispoeders mee aan te maken. Gebruik dan wel wat meer bavaroispoeder met water, om de bavaroissmaak goed door te laten komen.
En de allerlaatste tip: houd vooral zelf je hoofd koel! :) Met veel geduld en een goede voorbereiding gaat die taart écht wel mooi worden!