Kerststol

Deze klassieker mag niet ontbreken bij het kerstontbijt, de brunch of de lunch!

Ingrediënten voor het brood:

  • 400 gr Custers super patent tarwebloem
  • 80 gr Custers vruchtenbroodpoeder
  • 8 gr zout
  • 40 gr verse gist
  • 220 gr lauw water

 

Ingrediënten voor de vulling+afwerking

  • 300 gr Custers bruine rozijnen
  • Lauw water om te wellen
  • 50 gr Custers cassata
  • 300 gr Custers amandelspijs
  • 1 ei

Werkwijze

Laat de rozijnen 1 uur wellen in lauw water. Giet het water daarna af en leg de rozijnen op een droge theedoek. Dep de rozijnen voorzichtig een beetje droog.

Doe de ingrediënten voor het brood in een kom en kneed het in 10 minuten tot een glad brooddeeg. Kneed vervolgens met de hand de gewelde rozijnen en de cassata er door. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.

Lees meer »