Recepten

  1. Plaatcake met blauwe bessen en crumble

    Heb je zin in een makkelijke zoete traktatie die niet alleen lekker smaakt maar er ook prachtig uitziet?
    Deze plaatcake met blauwe bessen en een heerlijke crumble is precies wat je nodig hebt. Ideaal voor bij de koffie of als dessert, of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. Heel makkelijk te maken op een bakplaat, dus perfect om te delen.

    Ingredienten

    voor plaatcake
    1000 gram Custers Wafelmix (ook geschikt voor plaatcake)
    400 gram water

    vulling
    250 gram bosbessen (vers of diepvries)

    crumble
    150 gram bloem
    50 gram havermoutvlokken
    140 gram bruine basterdsuiker
    140 gram roomboter 
    1 theelepel kaneelpoeder

    Verwarm de oven voor op 160 graden.

    Voeg het water geleidelijk toe aan de wafelmix en mix deze tot een glad beslag ontstaat.

    Gebruik een bakplaat of bakvorm van 20x30cm, Leg voor het gemak bakpapier op de bodem zodat u de cake eenvoudig van de bakplaat kunt halen.

    Lees meer »
  2. Bananenbrood

    Bananenbrood

    Dit heerlijke voedzame bananenbrood eten wij graag als ontbijt/lunch of tussendoortje.

    Ingredienten voor 1 brood (Cakevorm 30 cm)

    -100 gram ongezouten (plantaardige) roomboter
    - 100 gram Custers Bruine basterdsuiker
    - 8 gram Custers Vanille Suiker
    - 2 eieren
    - 125 ml crème fraîche
    - 500 gram bananen
    - 250 gram Custers Top Tarwemeel
    - 2 theelepels Custers Bakpoeder
    - 1 theelepel Custers Kaneelpoeder
    - ¼ theelepel zout

    Werkwijze
    Verwarm de oven voor op 180 graden. 
    Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

    Meng de boter, basterdsuiker en vanille su

    Lees meer »
  3. Zuid Afrikaans Beskuit

    Zuid Afrikaans Beskuit

    Beskuit, ook wel bekend als "rusks", is een geliefd Zuid-Afrikaans baksel dat perfect samengaat met een lekkere kop koffie of thee.
    Dit knapperige, dubbel gebakken koekje is een heerlijk begin van de dag of een lekker tussendoortje.

    Probeer dit recept eens uit en ontdek waarom dat Zuid Afrikanen hun dag graag beginnen met een stuk beskuit en een dampende mok 'boeretroos' (koffie).

    Ingredienten
    500 gram Custers Top Tarwemeel
    20 gram Custers Bakpoeder
    1 theelepel zout
    1 cup Custers Bruine Basterdsuiker
    ½ cup Custers Zonnebloempitten
    ½ cup Custers Lijnzaad
    ½ cup Havermout
    ¼ cup Kokosrasp

    Lees meer »
  4. Speculaasjes

    Speculaasjes

    Bak de lekkerste speculaasjes met dit recept, goed voor circa 3 bakplaten.

     

    Ingrediënten

    • 500 gram Custers Koekjesmix
    • 80 gram Custers Bruine basterdsuiker
    • 165 gram Margarine
    • 20 gram Speculaaskruiden
    • 40 gram Melk<
    Lees meer »
  5. Speculooscake

    Speculooscake

    Met dit recept staat er voor dat je het weet een heerlijke speculooscake op tafel!

    Kris Candries x De Bakwinkel

     

    Ingrediënten:

    • 15 lotus speculoosjes
    • 180gr bloem
    • 100gr kristalsuiker<
    Lees meer »
  6. Cookie Press: Basisrecept

    Cookie Press: Basisrecept

    Als je met een Cookie Press wilt werken, heb je hier een goed recept voor nodig. Met dit recept bak je eenvoudig platen vol heerlijke koekjes met de Cookie Press. Door de vanille aroma te vervangen door een andere smaakstof kun je eindeloos variëren met de smaak van de koekjes!

    Ingrediënten goed voor 2 bakplaten vol:

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
    2. Mix de roomboter en de suiker in 10 minuten l
    Lees meer »
  7. Koekjes met structuurroller en stempelkoekjes

    Koekjes met structuurroller en stempelkoekjes

    Tijdens de DEMO tijdens ons Online Christmas Shopping event 2020 hebben we dit recept gebruikt voor de koekjes met structuurrollers en stempels.=

    Recept koekjesdeeg voor structuurrollers en stempels

    500 gram Custers patent bloem

    250 gram  gezouten (room)boter *

    150 gram Sugar & Crumbs (smaak naar keuze)

    1 ei (M)

     
    Klop de boter met de suiker luchtig met de gardes van de handmixer en voeg het ei toe.

    Doe vervolgens de bloem er in 1 keer bij en mix dit met de deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg verder met de hand totdat er een mooie bol van gevormd kan worden.  Verdeel het deeg in twee porties en rol beide porties tot een plak van ongeveer 6mm dikte.    (TIP; Rol h

    Lees meer »
  8. Luikse Wafels

    Luikse Wafels

    Deze Luikse wafels zijn een heerlijke variant op de klassieke harde wafel!

     

    Ingrediënten goed voor 24 wafels:

    • 400gr Custers Super Patent Bloem
    • 160gr lauwe melk
    • 42gr verse gist
    • 2 eieren
    Lees meer »
  9. Zachte Wafels

    Zachte Wafels

    De aller lekkerste zachte wafels bak je met cakemix! Zowel de gewone cakemix als alle smaakjescakes kunnen hiervoor gebruikt worden! 
    Je volgt het recept precies zoals aangegeven op de verpakking, vervolgens is het deeg klaar voor het wafelijzer. Zo makkelijk is het! 

    Je bakt zachte wafels in de hartjespan, maar ook in de rechthoekige wafelpan kunnen deze lekkere wafeltjes gebakken worden.

    In de winter eten we het liefst winterwonderwafeltjes. Wil je ook weten hoe je deze wafeltjes bakt? Kijk dan vooral even dit filmpje!

    Met kleurstoffen of sprinkles maak je leuke varianten op de wafeltjes. Zo maakten wij bijvoorbeeld carnavalswafels! Voor de rood-geel-groene wafels kleurden we het beslag met kleurstof

    Lees meer »
  10. Rosette Wafeltjes

    Rosette Wafeltjes

    Ingrediënten

    1 ¼ cup bloem
    1.5 eetlepel suiker
    ½ theelepel zout
    ¼ theelepel bakpoeder
    1 theelepel vanille
    1 eetlepel water
    2 eetlepels olie
    2 eieren
    1 cup melk
    1 liter zonnebloemolie (bakken)
    Suiker & kaneel voor de garnering

    Werkwijze

    Meng in een kom de bloem met de suiker, zout, bakpoeder, vanille, water, olie en eieren. Voeg geleidelijk de melk toe en klop met een garde tot een glad mengsel.

    Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur tot 180 graden. Doop het ijzertje 3 minuten in de hete olie, zodat het ijzertje goed heet wordt. Doop het ijzertje vervolgens in het beslag en daarna in de olie. Na een poosje merk je dat de wafel los begint te laten van het ijzertje. Maak het wafeltje met een vork voorichtig los. Draai het wafeltje nog even om om ook de onderkant mooi bruin te bakken.

    Strooi na het bakken het suiker-kaneelmengsel over het wafeltje.

    Lees meer »
Pagina