Recepten

  1. Ontbijt Muffins

    Ontbijt Muffins

    Met deze heerlijke ontbijtmuffins kun je de dag lekker beginnen. Door de appel, de zadenmix met wel 10 verschillende zaden en vlokken heb je lang een lekker vol gevoel. Daarom is dit ook een verantwoord en voedzaam tussendoortje.

    Ontbijt Muffins (12 stuks)

    Ingrediënten
    1 appel
    100 gram zonnebloemolie
    150 gram Custers Volkoren Super Tarwemeel
    ¼ tl zout
    2 tl Custers Bakpoeder
    1 tl Custers Kaneel
    2 eieren
    200 gram honing
    200 gram magere kwark
    100 gram Custers Bakzadenmix

    Werkwijze
    Verwarm de oven voor op 170oC.

    Deel de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.

    Lees meer »
  2. Nonnevotten bakken met Custers Oliebollenmix

    Nonnevotten bakken met Custers Oliebollenmix

    Van onze lekkere oliebollen mix bak je ook heerlijke nonnevotten!

    Heel eenvoudig.

    Voor 35 nonnevotten:

    Ingredienten

    Zonnebloemolie om in te frituren

    Fijne Suiker om te decoreren

    Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg en laat dit 45 minuten rijzen.

    Kneed het deeg nogmaals goed door. Weeg stukjes af van 50 gram en rol tot strengen van 35 cm lang.
    Vouw tot een strik . Laat dit narijzen. Als de laatste strik gevormd is kun je de eerste al bakken.

    Vewarm

    Lees meer »
  3. De lekkerste Carrot Cake met Roomkaas topping

    De lekkerste Carrot Cake met Roomkaas topping

    Dit is ons favoriete Carrot Cake recept!

    Lekker gekruid en met een vleugje gember.

    Voor het beslag

    • Voor het roomkaastopping
    • 100 gr Mon Chou roomkaas, o
    Lees meer »
  4. Oliebollencake

    Oliebollencake

    Deze heerlijke cake bakken wij al jaren op nieuwjaarsdag. Een heerlijke cake om 'oude' oliebollen op te maken.

    Ingredienten voor een rechte cake van 25-30 cm of een tulbandvorm:

    Lees meer »
  5. Kniepertjes Wafels

    Kniepertjes Wafels

    Kniepertjeswafels zijn super veelzijdig! Als rond wafeltje lekker zo, of om te toveren tot stroopwafel. Maar dit wafeltje tover je eenvoudig om tot een ijshoorntje, rolletje of bakje. 

    Ingrediënten:

    Bereidingswijze

    • Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom. Roer de eieren erdoor. Meng als laatst de bloem erdoor, dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
    • Laat het kniepertjesijzer warm worden en vet lich
    Lees meer »
  6. Kaneel Twist Bundt Cake

    Kaneel Twist Bundt Cake

    Recept Christmas Shopping Event 2020

    Deze heerlijke cake is ontzettend zacht en heeft een lekkere verrassing.

    We zijn geinspireerd door het recept "Cinnamon Twist Bundt Cake" uit Best of Bundt van Nordic Ware.

    Ingredienten voor een 10-12 cup Bundt vorm

    1 cup (250 gram) ongezouten roomboter
    2 cups (350 gram) fijne suiker
    4 eieren (M)
    2 1/2 cups (300 gram) Patent Bloem
    1/2 theelepel bakpoeder
    1/4 theelepel zout
    1/2 cup (120 ml) melk
    1 theelepel vanille extract of vanille aroma van goede kwalit

    Lees meer »
  7. Gingerbread Koekjes

    Gingerbread Koekjes

    Dit recept bakt heerlijke koekjes, stabiel genoeg voor het maken van huisjes, kastelen of andere bouwwerken van koek. De koekjes blijven tijdens het bakken perfect in vorm!

    Ingrediënten:

    Lees meer »
  8. Zucchini Bread

    Zucchini Bread

    Zucchini bread, courgette taart, courgette brood, hoe zullen we dit heerlijke baksel noemen? Een perfecte taart voor dit herfstachtige weer! In Amerika valt deze taart in de categorie "banana bread". Bij de bakwinkel vinden we dat deze beter past in het rijtje worteltaart!

    Een heerlijke taart met noten, courgette, appel en verschillende specerijen. Op zich zelf al heerlijk, maar met een laagje cream cheese frosting echt onmogelijk om een plakje af te slaan.

    Deze taart kan in veel verschillende vormen gebakken worden, wij bakten de taart in de klassieke tulband van Wilton

    Ingrediënten:

    • 50 gram noten (walnoten, pecannoten, etc.)
    • 1 medium courgette
    • 1 grote appel
    Lees meer »
  9. Appelvlaai

    Appelvlaai

     

    Ingrediënten

    Vlaai Ø30cm  of 8 kleine vlaaitjes 11 cm                                                         

    500gr vlaaienmix                                   

    170ml lauw water                                

    22gr droge gist                                     

     

    Appel:                                                             

    8 appels (in blokjes gesneden)

    200ml water  

    of 900 gram appelstukjes uit blik 

     

    Appels binden:

    100 ml kookvocht

    40gr banketbakkersroom                                          

    Werkwijze:

    Verwarm d

    Lees meer »
  10. Traditionele Reerug Cake

    Traditionele Reerug Cake

    Een reerug cake is een chocolade cake met amandelsmaak. Eigenlijk een typisch gebak voor de kersttijd... maar chocolade kan eigenlijk altijd toch?

    140 gram boter op kamer temperatuur
    140 gram suiker
    6 eieren
    140 gram amandelmeel
    70 gram bloem
    10 gram bakpoeder
    100 gram chocolde gesmolten (au bain marie)
    200 gram Choco Melts Puur
    30 gram halve amandelen ter decoratie

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Splits

    Lees meer »
Pagina