Recepten

  1. Rabarber-Aardbeien crumbletaart

    Het is weer rabarbertijd! En dat betekent dat het weer tijd is om alle heerlijke recepten met rabarber uit de kast te trekken. Dit keer deel ik een echte receptparel met jullie uit het boek ‘Sweet’ van Yotam Ottolenghi en Helen Goh. Ik zal jullie eerlijk vertellen; sinds we dit recept hebben ontdekt, hebben we meer rabarber in huis gehaald dan ooit! Want geloof me: dit recept is echt voor herhaling vatbaar.

    Lees meer »
  2. Oma's wafeltjes

    Oma's wafeltjes

    Dit zijn echt de lekkerste harde wafeltjes naar oma's recept. 

    Ingrediënten

    1 kg. Patent bloem of Zeeuwse Bloem

    500 gram boter

    500 gram witte basterdsuiker

    7 eieren

    1 eetlepel vanillesuiker

    1 (afgestreken) eetlepel bakammonium

    Eventueel smaakaroma (rum)

     

    Meng alle ingrediënten tot een deeg. Leg het deeg miniaal 1 uur in de koelkast, een nacht mag ook.

    Vet een wafelijzer in, bij voorkeur met bakspray. Verwarm het wafelijzer goed voor. Draai gelijke bolletjes van het deeg en bak de wafeltjes tot goudbruin.

    Laat de wafeltjes helemaal afkoelen. 

    Zachte wafels kunt u maken met onze cake-mix.

    Lees meer »
  3. Speculaasjes uit de Speculaasplank

    Speculaasjes uit de Speculaasplank

    Ingrediënten:

    • 500 g Custers Appeltaartmix
    • 40 g Bruine Basterdsuiker
    • 165 g Margarine
    •  20 g Speculaaskruiden
    •  20 g Melk                
                  
    Voorbereiding Speculaasplank:

    Vet de plank minimaal 2 uur van te voren in met zonnebloemolie.
    Voor aanvang nogmaals invetten. 

    Werkwijze:
    Margarine met de mixer soepel draaien. Vervolgens de appeltaartmix, basterdsuiker en de speculaaskruiden toevoegen. Als laatste de melk erbij gieten. Zodra het deeg zich gevormd heeft de mixer stoppen. De speculaaskoekjes kun je zonder ei te bestrijken bakken. Bestrijk de koekjes met een opgeklopt ei als u deze wil bedekken met amandelschaafsel of halve amandelen.

    Oven temperatuur : ca. 160 °C
    Baktijd                  : ca. 20 minuten.
    TIP: Bij he
    Lees meer »
  4. Meringue madness: meringues met patroontjes

    Heb je ze al gezien bij ons op de toonbank? De grote vaas vol met die leuke meringues met patroontjes? Ben je benieuwd hoe we deze gemaakt hebben? In dit blog lees je er alles over!

    Lees meer »
  5. How to: Heerlijke kidsproof taartvulling

    Wil je een taart bakken die nét zo lekker smaakt als dat deze eruit ziet? In deze blog delen wij onze favoriete taartvulling met jullie, waar zowel kids als volwassenen altijd erg enthousiast over zijn. Ook voor bruidstaarten is dit een heerlijke vulling. 

    Lees meer »
  6. 5x lekker met Custers Appeltaartmix

    De zomertijd vliegt weer voorbij en langzaam begint de echte tijd om te bakken weer. De dagen worden korter, het wordt steeds kouder en het typische herfstweer houdt ons lekker binnen. Wat is dan nog gezelliger dan lekker te bakken en genieten met vrienden en familie? Niks dus. Voor deze gezellige bakmomenten is het altijd handig om een zak appeltaartmix op voorraad te hebben.  Je kunt er namelijk veel meer mee dan alleen appeltaart bakken. 

    Lees meer »