Recepten

  1. Cookie Press: Basisrecept

    Cookie Press: Basisrecept

    Als je met een Cookie Press wilt werken, heb je hier een goed recept voor nodig. Met dit recept bak je eenvoudig platen vol heerlijke koekjes met de Cookie Press. Door de vanille aroma te vervangen door een andere smaakstof kun je eindeloos variëren met de smaak van de koekjes!

    Ingrediënten goed voor 2 bakplaten vol:

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
    2. Mix de roomboter en de suiker in 10 minuten l
    Lees meer »
  2. Koekjes met structuurroller en stempelkoekjes

    Koekjes met structuurroller en stempelkoekjes

    Tijdens de DEMO tijdens ons Online Christmas Shopping event 2020 hebben we dit recept gebruikt voor de koekjes met structuurrollers en stempels.=

    Recept koekjesdeeg voor structuurrollers en stempels

    500 gram Custers patent bloem

    250 gram  gezouten (room)boter *

    150 gram Sugar & Crumbs (smaak naar keuze)

    1 ei (M)

     
    Klop de boter met de suiker luchtig met de gardes van de handmixer en voeg het ei toe.

    Doe vervolgens de bloem er in 1 keer bij en mix dit met de deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg verder met de hand totdat er een mooie bol van gevormd kan worden.  Verdeel het deeg in twee porties en rol beide porties tot een plak van ongeveer 6mm dikte.    (TIP; Rol h

    Lees meer »
  3. Luikse Wafels

    Luikse Wafels

    Deze Luikse wafels zijn een heerlijke variant op de klassieke harde wafel!

     

    Ingrediënten goed voor 24 wafels:

    • 400gr Custers Super Patent Bloem
    • 160gr lauwe melk
    • 42gr verse gist
    • 2 eieren
    Lees meer »
  4. Zachte Wafels

    Zachte Wafels

    De aller lekkerste zachte wafels bak je met cakemix! Zowel de gewone cakemix als alle smaakjescakes kunnen hiervoor gebruikt worden! 
    Je volgt het recept precies zoals aangegeven op de verpakking, vervolgens is het deeg klaar voor het wafelijzer. Zo makkelijk is het! 

    Je bakt zachte wafels in de hartjespan, maar ook in de rechthoekige wafelpan kunnen deze lekkere wafeltjes gebakken worden.

    In de winter eten we het liefst winterwonderwafeltjes. Wil je ook weten hoe je deze wafeltjes bakt? Kijk dan vooral even dit filmpje!

    Met kleurstoffen of sprinkles maak je leuke varianten op de wafeltjes. Zo maakten wij bijvoorbeeld carnavalswafels! Voor de rood-geel-groene wafels kleurden we het beslag met kleurstof

    Lees meer »
  5. Rosette Wafeltjes

    Rosette Wafeltjes

    Ingrediënten

    1 ¼ cup bloem
    1.5 eetlepel suiker
    ½ theelepel zout
    ¼ theelepel bakpoeder
    1 theelepel vanille
    1 eetlepel water
    2 eetlepels olie
    2 eieren
    1 cup melk
    1 liter zonnebloemolie (bakken)
    Suiker & kaneel voor de garnering

    Werkwijze

    Meng in een kom de bloem met de suiker, zout, bakpoeder, vanille, water, olie en eieren. Voeg geleidelijk de melk toe en klop met een garde tot een glad mengsel.

    Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur tot 180 graden. Doop het ijzertje 3 minuten in de hete olie, zodat het ijzertje goed heet wordt. Doop het ijzertje vervolgens in het beslag en daarna in de olie. Na een poosje merk je dat de wafel los begint te laten van het ijzertje. Maak het wafeltje met een vork voorichtig los. Draai het wafeltje nog even om om ook de onderkant mooi bruin te bakken.

    Strooi na het bakken het suiker-kaneelmengsel over het wafeltje.

    Lees meer »
  6. Kerststol

    Kerststol

    Deze klassieker mag niet ontbreken bij het kerstontbijt, de brunch of de lunch!

    Ingrediënten voor het brood:

    • 400 gr Custers super patent tarwebloem
    • 80 gr Custers vruchtenbroodpoeder
    • 8 gr zout
    • 40 gr verse gist
    • 220 gr lauw water

     

    Ingrediënten voor de vulling+afwerking

    • 300 gr Custers bruine rozijnen
    • Lauw water om te wellen
    • 50 gr Custers cassata
    • 300 gr Custers amandelspijs
    • 1 ei

    Werkwijze

    Laat de rozijnen 1 uur wellen in lauw water. Giet het water daarna af en leg de rozijnen op een droge theedoek. Dep de rozijnen voorzichtig een beetje droog.

    Doe de ingrediënten voor het brood in een kom en kneed het in 10 minuten tot een glad brooddeeg. Kneed vervolgens met de hand de gewelde rozijnen en de cassata er door. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.

    Lees meer »
  7. Abrikozen Progresvlaai

    Abrikozen Progresvlaai

    Goed voor een vlaai van 30cm.

    Ingrediënten:

    Vlaaideeg

    • 300 gram Custers vlaaienmix
    • 100 milliliter lauw water
    • 18 gram verse gist

    Progres

    • 3 eiwitten
    • 125 gram suiker
    Lees meer »
  8. Bananen Soezen

    Bananen Soezen

    Bak lekkere bananen soezen met dit recept:

    Goed voor 18 soezen.

    Ingrediënten:
    Soezen

    • 200gr Custers Soezenmix
    • 200ml water
    • 6 eieren

    Zwitserse room

    • 450ml slagroom
    • 45gr suiker
    • 150gr
    Lees meer »
  9. Roombroodjes

    Roombroodjes

    Zo maak je heerlijke roombroodjes.

    Dit recept is goed voor 12 broodjes.

    Ingrediënten:

    • 500 gram Custers brioche broodmix
    • 30 gram verse gist of 11 gram droge gist
    • 275 gram lauw water
    • 200 gram Custers Banketbakkersroom 500 ml water
    • 1 ei
    • Custers decoreerpoeder
    <
    Lees meer »
  10. Botercrème Met Banketbakkersroom

    Botercrème Met Banketbakkersroom

    Zo maak je een heerlijke botercrème met banketbakkersroom voor het vullen, afsmeren en opspuiten van taarten en cupcakes.

    Eén recept is goed voor het opspuiten van 24 cupcakes of het eenmalig vullen en afsmeren van een 15-18cm taart.

     

    Ingrediënten:

    • 250gr roomboter (kamertemperatuur)
    • 80gr witte basterdsuiker OF 100gr poedersuiker
    • 100gr Custers banketbakkersroom
    • 250ml water

     

    Bereidingswijze:

    Lees meer »
Pagina