Recepten

  1. Cream Cheese Frosting

    Cream Cheese Frosting

    Met dit recept maak je eenvoudig een heerlijke roomkaasglazuur voor op bijvoorbeeld Red Velvet Cake of Carrot Cake! 

    Ingrediënten:

    Werkwijze:

    ! Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn !

    • Meng de boter met de suiker in ongeveer 10 minuten wit en luchtig.
    • Voeg de monchou in delen toe en mix tot een glad geheel.

    PRO-tip!

    Deze frosting is heerlijk op smaak te brengen met de poedersuikers van Sugar & Crumbs, deze is er in veel verschillende smaken! 

    Lees meer »
  2. Mokka Progrestaart

    Mokka Progrestaart

    Deze heerlijke taart kan makkelijk een paar dagen voor serveren worden gemaakt. Dit zorgt voor een stressvrije kerst of ander feest.

    Lees meer »
  3. Gouden Caramel Mousse met Chocolade Druppels Goud

    Gouden Caramel Mousse met Chocolade Druppels Goud

    Heb je al gehoord van de nieuwste Chocolade van Callebaut? Callebaut Gold heeft een heerlijke rijke caramelsmaak. Hier hebben we een vreselijk lekkere Caramel Chocolade Mousse van gemaakt.

    Lees meer »
  4. Kerstmuts Bolgebakjes

    Kerstmuts Bolgebakjes

    Met deze prachtige en lekkere kerstmutsjes steel je de show met kerst. Heel snel en makkelijk te maken en gevuld met heerlijke aardbeien bavarois. 

    Lees meer »
  5. Rocky Road

    Rocky Road

    Rocky road is een soort “no-bake” reep. Wij noemen het ook wel Arretjescake

    Je kunt er eigenlijk alles in doen, als je maar zorgt dat de chocolade niet te warm wordt.Als de chocolade nl te warm wordt, smelten sommige vullingen, bijv. de marshmallows of stukjes chocolade.

    Voor de pure couverture kan ook melk of witte chocolade gebruikt worden. Of een combinatie, zodat je een soort marmereffect krijgt.

    Ook in de koekjes kun je variëren. Wij gebruiken biscuitjes, maar je kunt ook zandkoekjes,  speculaasjes of zelfs stroopwafels gebruiken. Verder kun je ook noten, rozijnen, karamel enz. Toevoegen.

    Lees meer »
  6. Red Velvet Cookies met de Cookie Press

    Red Velvet Cookies met de Cookie Press

    Maak deze prachtige koekjes op eenvoudige wijze met een Cookie Press. Ook het decoreren is niet erg moeilijk en geeft een prachtig resultaat op het mooie diep rode koekjes.

    Deze koekjes hebben de typische Red Velvet smaak en mogen op een mooie Kersttafel niet ontbreken.

    Lees meer »
  7. Rabarber-Aardbeien crumbletaart

    Het is weer rabarbertijd! En dat betekent dat het weer tijd is om alle heerlijke recepten met rabarber uit de kast te trekken. Dit keer deel ik een echte receptparel met jullie uit het boek ‘Sweet’ van Yotam Ottolenghi en Helen Goh. Ik zal jullie eerlijk vertellen; sinds we dit recept hebben ontdekt, hebben we meer rabarber in huis gehaald dan ooit! Want geloof me: dit recept is echt voor herhaling vatbaar.

    Lees meer »
  8. Oma's wafeltjes

    Oma's wafeltjes

    Dit zijn echt de lekkerste harde wafeltjes naar oma's recept. 

    Ingrediënten

    1 kg. Patent bloem of Zeeuwse Bloem

    500 gram boter

    500 gram witte basterdsuiker

    7 eieren

    1 eetlepel vanillesuiker

    1 (afgestreken) eetlepel bakammonium

    Eventueel smaakaroma (rum)

     

    Meng alle ingrediënten tot een deeg. Leg het deeg miniaal 1 uur in de koelkast, een nacht mag ook.

    Vet een wafelijzer in, bij voorkeur met bakspray. Verwarm het wafelijzer goed voor. Draai gelijke bolletjes van het deeg en bak de wafeltjes tot goudbruin.

    Laat de wafeltjes helemaal afkoelen. 

    Zachte wafels kunt u maken met onze cake-mix.

    Lees meer »
  9. Speculaasjes uit de Speculaasplank

    Speculaasjes uit de Speculaasplank

    Ingrediënten:

    • 500 g Custers Appeltaartmix
    • 40 g Bruine Basterdsuiker
    • 165 g Margarine
    •  20 g Speculaaskruiden
    •  20 g Melk                
                  
    Voorbereiding Speculaasplank:

    Vet de plank minimaal 2 uur van te voren in met zonnebloemolie.
    Voor aanvang nogmaals invetten. 

    Werkwijze:
    Margarine met de mixer soepel draaien. Vervolgens de appeltaartmix, basterdsuiker en de speculaaskruiden toevoegen. Als laatste de melk erbij gieten. Zodra het deeg zich gevormd heeft de mixer stoppen. De speculaaskoekjes kun je zonder ei te bestrijken bakken. Bestrijk de koekjes met een opgeklopt ei als u deze wil bedekken met amandelschaafsel of halve amandelen.

    Oven temperatuur : ca. 160 °C
    Baktijd                  : ca. 20 minuten.
    TIP: Bij he
    Lees meer »
  10. Meringue madness: meringues met patroontjes

    Heb je ze al gezien bij ons op de toonbank? De grote vaas vol met die leuke meringues met patroontjes? Ben je benieuwd hoe we deze gemaakt hebben? In dit blog lees je er alles over!

    Lees meer »
Pagina