Speculooscake

Met dit recept staat er voor dat je het weet een heerlijke speculooscake op tafel!

Kris Candries x De Bakwinkel

 

Ingrediënten:

  • 15 lotus speculoosjes
  • 180gr bloem
  • 100gr kristalsuiker
  • 80gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 200gr zachte boter
  • 3 eieren
  • 30ml volle melk
  • 60gr roomkaas
  • 50gr speculoospasta (lichtjes gesmolten)

Bakbenodigdheden:

Werkwijze:

Vermaal de speculoosjes tot kruimels. Meng de kruimels met de bloem, bakpoeder en suiker. Voeg de zachte boter toe en mix met een handmixer voorzichtig tot een zanderige structuur. Voeg een voor een de eieren toe en mix. Voeg de melk en de roomkaas toe en meng tot een samenhangend geheel.

Vet de bakvorm in met bakspray.

Doe de helft van het beslag in de bakvorm en voeg de gesmolten speculoospasta toe. Creëer een swirl effect door met een mes de pasta door het beslag te swirlen. Doe de rest van het beslag hier bovenop.

Bak de cake in ongeveer 45-50 minuten gaar op 170°C.

Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en laat deze hierna volledig afkoelen op een afkoelrek.

Drizzle nog wat gesmolten speculoospasta over de cake.