Hebben jullie al die mooie letter- en cijfertaarten gezien? Het is nu echt een trend in taartenland! Wilton heeft sinds een handige bakvorm in het assortiment, waarmee je alle letters en cijfers kunt maken! In deze blog lees je alles over deze bakvorm en hoe je deze kunt gebruiken!
 
 

Wilton Countless Celebrations Cake Pan

Deze bakvorm van Wilton bestaat uit een rechthoekige bakvorm met 9 inzetten, waarmee alle letters en cijfers gevormd kunnen worden. Wat natuurlijk erg leuk is voor een verjaardag en jubileums. Het patroon op de bodem van de bakvorm houdt de inzetten op de juiste plek, zodat het beslag op de gewenste plaats blijft. Een ideaal product dus! De mogelijkheden zijn eindeloos! 
 

Hoe werkt het?

Om voor jullie een duidelijke omschrijving te kunnen maken per letter en cijfer, hebben we een middagje gepuzzeld! We gingen enthousiast aan de slag met deze bakset. Het blijkt alleen even meer denkwerk dan gedacht. De letters en cijfers moeten in spiegelbeeld worden gevormd in de bakvorm, zodat na het bakken de mooiste kant boven komt. Bij schuine letters zoals de 'Z', moet na het bakken de letter nog bijgewerkt worden met de bijgeleverde taartsnijder (inzet E). Na een middagje puzzelen, hebben we de beschrijving compleet kunnen maken voor alle letters en cijfers.
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de complete set. De inzet E wordt dus gebruikt om de taart na het bakken bij te werken. De driehoek gebruiken als inzet tijdens het bakken werkt niet zo goed, aangezien deze inzet door het vierkantjespatroon in de bakvorm niet goed op de plaats blijft. Hieronder volgt de beschrijving voor alle letters en cijfers die met deze vorm te bakken zijn. Het linker plaatje is telkens het ontwerp in spiegelbeeld, het rechter plaatje laat zien hoe de taart na het bakken bijgewerkt wordt.