Maandelijkse Archieven: Januari 2024

 1. Luikse Wafels

  Luikse Wafels

  Deze Luikse wafels zijn een heerlijke variant op de klassieke harde wafel!

   

  Ingrediënten goed voor 24 wafels:

  • 400gr Custers Super Patent Bloem
  • 160gr lauwe melk
  • 42gr verse gist
  • 2 eieren
  Lees meer »
 2. Zachte Wafels

  Zachte Wafels

  De aller lekkerste zachte wafels bak je met cakemix! Zowel de gewone cakemix als alle smaakjescakes kunnen hiervoor gebruikt worden! 
  Je volgt het recept precies zoals aangegeven op de verpakking, vervolgens is het deeg klaar voor het wafelijzer. Zo makkelijk is het! 

  Je bakt zachte wafels in de hartjespan, maar ook in de rechthoekige wafelpan kunnen deze lekkere wafeltjes gebakken worden.

  In de winter eten we het liefst winterwonderwafeltjes. Wil je ook weten hoe je deze wafeltjes bakt? Kijk dan vooral even dit filmpje!

  Met kleurstoffen of sprinkles maak je leuke varianten op de wafeltjes. Zo maakten wij bijvoorbeeld carnavalswafels! Voor de rood-geel-groene wafels kleurden we het beslag met kleurstof

  Lees meer »
 3. Rosette Wafeltjes

  Rosette Wafeltjes

  Ingrediënten

  1 ¼ cup bloem
  1.5 eetlepel suiker
  ½ theelepel zout
  ¼ theelepel bakpoeder
  1 theelepel vanille
  1 eetlepel water
  2 eetlepels olie
  2 eieren
  1 cup melk
  1 liter zonnebloemolie (bakken)
  Suiker & kaneel voor de garnering

  Werkwijze

  Meng in een kom de bloem met de suiker, zout, bakpoeder, vanille, water, olie en eieren. Voeg geleidelijk de melk toe en klop met een garde tot een glad mengsel.

  Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur tot 180 graden. Doop het ijzertje 3 minuten in de hete olie, zodat het ijzertje goed heet wordt. Doop het ijzertje vervolgens in het beslag en daarna in de olie. Na een poosje merk je dat de wafel los begint te laten van het ijzertje. Maak het wafeltje met een vork voorichtig los. Draai het wafeltje nog even om om ook de onderkant mooi bruin te bakken.

  Strooi na het bakken het suiker-kaneelmengsel over het wafeltje.

  Lees meer »