Getoerd Gerezen Bladerdeeg

Ingrediënten:

  • 500 gram Custers Patentbloem
  • 120 gram warm water
  • 120 gram melk
  • 50 gram suiker
  • 30 gram verse gist
  • 25 gram roomboter
  • 10 gram zout

Om in te toeren:

  • 175 gram korstmargarine

Bakbenodigdheden:

  • Deegroller


Werkwijze:

Los de gist op in het water en de melk, en doe het in de keukenmachine. Voeg de bloem, suiker en het zout toe en kneed dit met de machine met de deeghaak (roer het zout eerst door de bloem).

Zodra het deeg een geheel is voeg de roomboter toe (in stukjes gesneden).

Kneed nu nog 6 minuten op stand 2.

 

Rol het deeg meteen uit tot een rechthoek van +/- 1cm dikte en leg het 20 minuten in de vriezer.

 

Vorm de korstmargarine met je handen tot een plak ter grootte van de helft van het deeg en leg de korstmargarine op een helft van het deeg.

Vouw het deeg over de korstmargarine en draai een kwartslag. Rol het deeg nu rechthoekig uit tot een dikte van ongeveer 4 mm en vouw het deeg in vieren (2 buitenste zijkanten naar het midden en dan de linkerkant op de rechterkant) dit is de 1ste toer.

 

Laat het deeg nu 35 minuten in de koelkast rusten in plastic.

 

Draai het deeg een kwartslag t.o.v. de vorige toer. Rol het deeg nu weer uit tot 4mm dikte en vouw het deeg nu in drieën. Dit is de 2de toer.

 

Laat het deeg weer 35 minuten rusten in de koelkast.

Het deeg is nu klaar voor gebruik!

 

Advies rijs- en baktijd:

Croissants & Chocoladecroissants: 60 minuten rijzen & 7 minuten bakken op 220 °C hetelucht.

Rijzen met stoom voor het beste resultaat.