Paasbrood

Ingrediënten:

  • 400 gram Custers Patent tarwebloem
  • 80 gram Custers Vruchtenbroodpoeder
  • 8 gram Zout
  • 40 gram Verse gist
  • 220 gram Lauw water
  • 300 gram Custers Bruine Rozijnen
  • 300 gram Custers Amandelspijs
  • 1/2 ei (geklopt)

Bakbenodigdheden:

  • Afkoelrek

 

Werkwijze:

Laat de rozijnen 1 uur wellen in lauw water. Giet het water daarna af en leg de rozijnen op een droge theedoek. Dep de rozijnen voorzichtig een beetje droog.

 

Doe de overige ingrediënten in een kom en kneed het in 10 minuten tot een glad deeg. Kneed vervolgens met de hand de gewelde rozijnen erdoor. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.

Duw het deeg vervolgens uit tot een plak. Leg de plak deeg op een ingevette bakplaat.

 

Meng de amandelspijs met een half ei. Leg de amandelspijs in een rol ongeveer in het midden.

Vouw een helft van het deeg over de rol amandelspijs heen. Vouw vervolgens de andere helft eroverheen. Laat de stol ongeveer 80 minuten narijzen.

 

Bak het paasbrood in 35 minuten af in een goed voorverwarmde oven van 220 graden Celsius. Bestrijk eventueel voor het bakken voorzichtig het brood met ei voor een mooie glans.