Recept speculaasjes

Bak de lekkerste speculaasjes met dit recept, goed voor circa 3 bakplaten.

 

Ingrediënten

  • 500 gram Custers Koekjesmix
  • 80 gram Custers Bruine basterdsuiker
  • 165 gram Margarine
  • 20 gram Speculaaskruiden
  • 40 gram Melk
  • Evt. Custers Amandelschaafsel of halve amandelen ter decoratie

 

Bakbenodigdheden

  • Speculaasplank
  • Speculaasdraad
  • Afkoelrek
  • Kwast
  • Vershoudfolie

 

Vetminimaal een dag van tevoren de speculaasplank in met zonnebloemolie. Herhaal dit ook 2 uur voordat je begint met bakken.

Verwarm de oven voor op 160°C hetelucht.

 

Mix de margarine met de koekjesmix, basterdsuiker en speculaaskruiden met de vlinder tot het een beetje gemengd is. Giet als laatste de melk erbij. Zodra het deeg zich gevormd heeft, de mixer stoppen. Verpak het deeg in vershoudfolie.

 

Leg het deeg minimaal een uur in de koelkast. Vet de speculaasplank nogmaals in met zonnebloemolie. Druk dan het deeg in de plank en snijd het deeg langs de plank af met een speculaasdraad. Tik vervolgens het speculaasje uit de plank of haal hem eruit met een mesje.

 

Leg de speculaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Gebruikt u amandelschaafsel als decoratie? Leg deze dan op het bakpapier en leg het speculaasje boven op de schaafsel. Niet aandrukken! Tijdens het bakken hecht het amandelschaafsel zich aan het koekje. 

Gebruikt u halve amandelen? Druk deze dan aan de bovenkant van het speculaasje.

 

Bak de speculaasjes in circa 20 minuten af en laat ze daarna afkoelen op een afkoelrek.