Bananen Soezen

Bak lekkere bananen soezen met dit recept:

Goed voor 18 soezen.

Ingrediënten:
Soezen

  • 200gr Custers Soezenmix
  • 200ml water
  • 6 eieren

Zwitserse room

  • 450ml slagroom
  • 45gr suiker
  • 150gr Custers Banketbakkersroom
  • 375ml water

Slagroom

  • 750ml slagroom
  • 75gr suiker

Bananenglazuur

  • 1 pot (1kg) Funcakes Dip 'n Drip
  • 2 volle theelepels Bananen Smaakpasta
  • Gele kleurstof

Afwerking

  • 5 Bananen
  • 100gr Custers Choco Melts Puur

 

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten voor de soezen 6 minuten met een vlindergarde op de middelste stand van de mixer. Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje 2A. Spuit nu mooie maanvormige soezen op bakpapier.

Voordat de soezen de oven in gaan spuit je ze nat met een plantenspuit met water. Bak deze in 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 graden.

 

Glazuur: Verwarm de helft van de Dip 'n Drip 20 sec in de magnetron op 800Watt. Voeg dan de andere helft met de smaakstof en de kleurstof toe en roer goed door.

Indien de glazuur te dik wordt, kun je deze weer opnieuw smelten in de magnetron.

 

Zwitserse room: Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop de banketbakkersroom met het water met een garde tot een luchtige pudding en spatel de slagroom door de banketbakkersroom.

 

Slagroom: Klop de slagroom met de suiker stijf.

 

Snijd de afgekoelde soezen doormidden en voeg de zwitserse room toe aan het onderste gedeelte van de soes. Leg hier de stukjes banaan op en spuit vervolgens een laagje slagroom hierover.

Dip de bovenkant van de soes in de glazuur en leg deze boven op de slagroom.

 

Smelt de choco melts in de magnetron of au bain marie en doe deze in een spuitzak. Knip een klein stukje van de spuitzak af en maak de chocolade streepjes op de soezen.

 

Bakbenodigdheden:

  • Mixer
  • Garde
  • Spuitzakken (wegwerp)
  • Spuitmondje Wilton 2A
  • Plantenspuit