Roombroodjes

Zo maak je heerlijke roombroodjes.

Dit recept is goed voor 12 broodjes.

Ingrediënten:

  • 500 gram Custers brioche broodmix
  • 30 gram verse gist of 11 gram droge gist
  • 275 gram lauw water
  • 200 gram Custers Banketbakkersroom 500 ml water
  • 1 ei
  • Custers decoreerpoeder

Werkwijze:

Doe de brioche broodmix, gist en het warme water in een kom en kneed met een mixer met deeghaken in 8 minuten tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom 15 minuten rijzen. Kneed het deeg daarna even door en vorm tot een bol. Laat het dan nog eens 15 minuten rijzen. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in delen van 60 gram. Vorm daar puntjes van, bestrijk de puntjes voorzichtig met een losgeklopt ei en laat 60 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de puntjes daarover. Bak ze in 15 minuten af. Laat de broodjes afkoelen.

Maak ondertussen de banketbakkersroom aan met water, door met een garde te kloppen tot een gele room.

Snijd de broodjes open. Vul een spuitzak met banketbakkersroom en spuit de room in boogjes in het broodje. Decoreren met Custers decoreerpoeder.

 

Bakbenodigdheden:

  • Afkoelrek
  • Spuitzak
  • Kartelspuitmondje