Abrikozen Progresvlaai

Goed voor een vlaai van 30cm.

Ingrediënten:

Vlaaideeg

  • 300 gram Custers vlaaienmix
  • 100 milliliter lauw water
  • 18 gram verse gist

Progres

  • 3 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 125 gram Custers progrespoeder

Slagroom

  • 200 ml slagroom
  • 20 gram suiker

Abrikozen

  • 850 gram Abrikozen
  • 200 gram Custers suiker extra fijn
  • 45 gram Custers koudbindmiddel
  • 100 gram water

 

  • Custers decoreerpoeder

Werkwijze:

Meng de gist met het lauw water. Voeg de vlaaienmix toe en kneed dit met behulp van deeghaken in 8 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg als bol afgedekt 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten met de suiker goed stijf in een vetvrije kom. Schep dan voorzichtig het progrespoeder erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het progresmengsel. Strijk het uit tot een grote plak. Bak de progresplak 30 minuten in de oven.

Rol het vlaaideeg uit en leg het in een ingevette vlaaiplaat. Neem een vork en prik gaatjes in het deeg. Dek het geheel af met een theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen.

Meng de suiker met het koudbindmiddel in een kommetje. Doe het water bij de abrikozen. Schep dan de suiker met koudbindmiddel in delen erdoor tot alles goed gemengd is.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de abrikozen over de vlaaibodem en bak 25 minuten in de oven. Laat de vlaai goed afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel over de abrikozen.

Leg de progres in brokken erop en bestrooi met decoreerpoeder.

 

Bakbenodigdheden:

  • Deegroller
  • Vlaaiplaat ø 30 cm