Kerststol

Deze klassieker mag niet ontbreken bij het kerstontbijt, de brunch of de lunch!

Ingrediënten voor het brood:

  • 400 gr Custers super patent tarwebloem
  • 80 gr Custers vruchtenbroodpoeder
  • 8 gr zout
  • 40 gr verse gist
  • 220 gr lauw water

 

Ingrediënten voor de vulling+afwerking

  • 300 gr Custers bruine rozijnen
  • Lauw water om te wellen
  • 50 gr Custers cassata
  • 300 gr Custers amandelspijs
  • 1 ei

Werkwijze

Laat de rozijnen 1 uur wellen in lauw water. Giet het water daarna af en leg de rozijnen op een droge theedoek. Dep de rozijnen voorzichtig een beetje droog.

Doe de ingrediënten voor het brood in een kom en kneed het in 10 minuten tot een glad brooddeeg. Kneed vervolgens met de hand de gewelde rozijnen en de cassata er door. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
tip: gebruik je oven als rijskast. Zet het deeg in de mengkom in de oven. Laat de oven uit staan en zet onderin de oven een bak met kokend heet water.

Meng de amandelspijs met een half ei. 

Duw het brooddeeg vervolgens uit tot een plak. Leg de plak deeg op een ingevette bakplaat. Leg de amandalspijs in een rol ongeveer in het midden van de plak brooddeeg. Vouw een helft van het deeg over de rol amandelspijs heen. Vouw vervolgens de andere helft eroverheen. Bestrijk de stol met een 1/2 opgeklopt ei voor een mooie glans na het bakken. Laat de stol ongeveer 80 minuten narijzen.

Bak de stol in 35 minuten af in een goed voorverwarmde oven van 220 graden celcius.