Rosette Wafeltjes

Ingrediënten

1 ¼ cup bloem
1.5 eetlepel suiker
½ theelepel zout
¼ theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille
1 eetlepel water
2 eetlepels olie
2 eieren
1 cup melk
1 liter zonnebloemolie (bakken)
Suiker & kaneel voor de garnering

Werkwijze

Meng in een kom de bloem met de suiker, zout, bakpoeder, vanille, water, olie en eieren. Voeg geleidelijk de melk toe en klop met een garde tot een glad mengsel.

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur tot 180 graden. Doop het ijzertje 3 minuten in de hete olie, zodat het ijzertje goed heet wordt. Doop het ijzertje vervolgens in het beslag en daarna in de olie. Na een poosje merk je dat de wafel los begint te laten van het ijzertje. Maak het wafeltje met een vork voorichtig los. Draai het wafeltje nog even om om ook de onderkant mooi bruin te bakken.

Strooi na het bakken het suiker-kaneelmengsel over het wafeltje.