De geur van versgebakken brood is onweerstaanbaar. Iedere thuisbakker weet dit. En met dit verrukkelijke derde boek van Levine van Doorne kun je nu ook de lekkerste broodjes thuis bakken. In dit boek staan 42 recepten voor zoete en hartige broodjes in allerlei variaties: advocaatbroodjes, kaneelbroodjes, chocoladekoffiebroodjes, uienkaasstokjes, Italiaanse gehaktbroodjes, kruidenbroodjes met knoflook en nog veel meer heerlijks.
In het hoofdstuk Lunchbroodjes vind je recepten voor iets grotere broden, genoeg voor 2-3 personen.
De werkwijze bij de recepten is net als bij Levines eerste twee boeken weer uitermate helder stap voor stap beschreven. De recepten zijn geschikt voor beginners en gevorderde thuisbakkers.
Uit Eigen Oven - Brood - Levine Van Doorne
Brood uit eigen oven is hét boek om thuis aan de slag te gaan me het bakken van brood: gedegen, duidelijk en met recepten die veelvuldig getest zijn. Je leert allerlei soorten broden te maken met zelfgekozen (eerlijke) ingrediënten en ontdekt hoe je een constante kwaliteit in je bakresultaat bereikt. Ook voor de gevorderde thuisbakker die zijn kennis wil uitbreiden, biet dit boek een schat aan informatie en recepten.
In het eerste deel legt Levine van Doorne stap voor stap de basistechnieken uit van het brood bakken. Hoe vorm je deeg, hoe kun je het deeg het best laten rijzen, etc. De handige stap-voor-stapfoto's brengen alles duidelijk in beeld. Het tweede deel van het boek bevat vijftig recepten met variaties.
Levine van Doorne is bekend van de blog: Uit de keuken van Levine. Ze geeft workshops en heeft jarenlange ervaring in broodbakken.
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Druk: September 2014
ISBN: 9789462500297